Πόσο αυξάνει την κατανάλωση το air condition του αυτοκινήτου;

Climate system 1

Με την άνοιξη να ανεβάζει την θερμοκρασία και την αφρικανική σκόνη να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, η χρήση του συστήματος κλιματισμού αποτελεί μονόδρομο.

Το σύστημα κλιματισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού εξοπλισμού όλων των αυτοκινήτων εδώ και δύο δεκαετίες και τα πλεονεκτήματα από την χρήση του είναι σε όλους μας γνωστά.

Με την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στην καμπίνα κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, το σύστημα κλιματισμού συμβάλει με την άνεση που προσφέρει και στη οδική ασφάλεια.

Climate system 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού, ο συμπιεστής ενεργοποιείται-εμπλέκεται επιβαρύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του κινητήρα. Το αυξημένο έργο του κινητήρα μεταφράζεται σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, με την επιβάρυνση να φτάνει σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και το 10%.

Βέβαια, σε αυτή την αύξηση παίζουν σημαντικό ρόλο οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η εξωτερική θερμοκρασία ακόμα και το μέγεθος της καμπίνας των επιβατών, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και ως εκ τούτου να αυξήσουν την ενέργεια που πρόκειται να αντλήσει από τον κινητήρα που καταναλώνει εκείνη την ώρα περισσότερο καύσιμο.

Climate system 3

Η διαφορά στην κατανάλωση με την χρήση του συστήματος κλιματισμού του αυτοκινήτου μπορεί να μην μας φαίνεται αρχικά μεγάλη, αλλά αθροιστικά και με την πάροδο του χρόνου αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και κατά συνέπεια μεγαλύτερο κόστος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιούμε με σύνεση το σύστημα κλιμαστισμού του αυτοκινήτου μας, με επιλεγμένη μία ήπια θερμοκρασία ή μόνο όταν το χρειαζόμαστε για μερικά λεπτά (ξεθάμπωμα παρμπρίζ).

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ