Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια που καταστρέφει τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Tire Shine 1

Μην θεωρείτε δεδομένο ότι ισχυρίζεται ο κατασκευαστής ενός προϊόντος. Υπάρχουν ορισμένα καθαριστικά ελαστικών στην αγορά που φθείρουν το υλικό που υποτίθεται φροντίζουν.

Τα πλυντήρια αυτοκινήτων προσφέρουν πλέον περισσότερες υπηρεσίες, περιλαμβάνοντας και το γυάλισμα/μαύρισμα των ελαστικών για την αποκατάσταση της εικόνας τους. Το αποτέλεσμα της περιποίησης είναι ξεκάθαρο, μιας και το ελαστικό δείχνει μετά σαν καινούργιο και αναβαθμίζει την συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Tire Shine 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία έχει και ορισμένα μειονεκτήματα. Μερικοί οδηγοί που θέλουν να γυαλίσουν τα ελαστικά τους, εφαρμόζουν στο προφίλ των ελαστικών διάφορα λιπαντικά γενικής χρήσης για να τα κάνουν δείχνουν πιο φρέσκα.

Στην πραγματικότητα όμως, η χρήση τέτοιων λιπαντικών σπρέι έχει εξαιρετικά αρνητική επίδραση σε οποιοδήποτε προϊόν από καουτσούκ, καταστρέφοντάς το σταδιακά. Επομένως, η συνεχής χρήση τέτοιων λιπαντικών σπρέι γενικής χρήσης θα επιφέρει πρόωρη γήρανση των ελαστικών.

Tire Shine 3

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα επώνυμο προϊόν με βάση την σιλικόνη. Αποφύγετε τις οικονομικές επιλογές γιατί περιέχουν διαλύτες που «σκοτώνουν» το ελαστικό. Η χρήση ενός τέτοιου γυαλιστικού θα έχει τα ίδια αποτέλεσματα με το λιπανικό σπρέι γενικής χρήσης.

Καλύτερα λοιπόν να επιλέξετε ελαφρώς πιο ακριβά σκευάσματα που έχουν ως βάση τη σιλικόνη. Εκτός από το θέμα αισθητικής, προστατεύουν τα ελαστικά, δημιουργώντας ένα φιλμ στην επιφάνεια που αποτρέπει την γήρανση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tire Shine 4

Προσοχή όμως, το υλικό εφαρμόζεται μόνο στο προφίλ του ελαστικού και όχι στο πέλμα, για ευνόητους λόγους. Για τους ίδιους λόγους, φροντίστε να μην πέσει σιλικόνη και στους δίσκους των φρένων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ