Τι να κάνω για να προστατεύσω το αυτοκίνητό μου από τους κλέφτες

Apotropi klopis

Οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν αναπτύξει αρκετά τις δεξιότητές τους και μέρα με τη μέρα μαθαίνουν νέα κόλπα για να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα και τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφαλείας έχουν αναγκάσει τους κλέφτες αυτοκινήτων και να γίνουν πιο εφευρετικοί για να ανεβάσουν τις πιθανότητες επιτυχίας της δράσης τους.

Anoihto parking
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κλέφτη αυτοκινήτων εμπλουτίζονται παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που αποδεδειγμένα θα ανεβάσουν τον βαθμό αντικλεπτικής προστασίας του σταθμευμένου αυτοκινήτου σας και θα λειτουργούν όσα χρόνια και να περάσουν.

Αντικλεπτικό μπαστούνι

Antikleptiko mpastouni

Ένας παλιός και αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από κλοπή είναι η χρήση ενός αντικλεπτικού μπαστουνιού. Αρκετοί οδηγοί έχουν ξεχάσει ήδη την ύπαρξή τους λόγω αισθητικής, αλλά και της αμφισβητούμενης αξιοπιστίας τους.

Παρόλα αυτά, το αντικλεπτικό μπαστούνι είναι μια αρκετά καλή λύση, καθώς η ύπαρξη του λειτουργεί αποτρεπτικά, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα στον κλέφτη του αυτοκινήτου μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη αντικλεπτικού μπαστουνιού μειώνει τον κίνδυνο κλοπής κατά 35%.

Στάθμευση σε φωτιζόμενο χώρο

Parkarisma se garage
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι οι έμπειροι εγκληματίες μπορούν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο όλες τις ώρες της ημέρας, τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων γίνονται σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού και κυκλοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι για να μειώσετε τις πιθανότητες κλοπής του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να παρκάρετε σε ένα σημείο με καλό φωτισμό κοντά στο σπίτι σας ή σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ επί πληρωμή.

Καθαρό” σαλόνι

Katharo saloni

Είναι συχνό φαινόμενο οι οδηγοί να αφήνουν στο αυτοκίνητο διάφορα αντικείμενα, ακόμα και αξίας. Το αποτέλεσμα είναι να τραβούν ακόμα πιο πολύ την προσοχή των κλεφτών, που πέρα από την κλοπή των αντικειμένων, μπορεί να φύγουν και με το αυτοκίνητό σας.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των κλοπών αυτοκινήτων ωφείλετε στην ύπαρξη διαφόρων αντικειμένων αξίας. Βλέπετε, η επιθετικότητα της δράσης ενός εγκληματία θα ανέβει στην θέα των αντικειμένων και σίγουρα θα τολμήσει την κλοπή.

Κατάσταση αυτοκινήτου

Clean car
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πιστεύουν λανθασμένα ότι οι κλέφτες προτιμούν τα καθαρά και καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα. Αυτό είναι ένας μύθος, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις οι κλέφτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα παραμελημένα αυτοκίνητα, για ευνόητους λόγους.

Επομένως, καλό είναι να τηρούμε τους βασικούς κανόνες συντήρησης και καθαριότητας του αυτοκινήτου μας για να μην αφήνουμε την εντύπωση ότι δεν του δίνουμε σημασία.

Γκαράζ

Garage

Η ύπαρξη προσωπικού γκαράζ εξακολουθεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της κλοπής του αυτοκινήτου σας, και ας μην είναι ο πιο φθηνός. Εάν δεν μπορεί να αγοράσετε ή να φτιάξετε το δικό σας, μπορείτε να νοικίασετε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ