Πώς να επαναφέρετε τα ξεβαμμένα πλαστικά του αυτοκινήτου σας

Black bumpers 1

Με το πέρασμα του χρόνου τα άβαφα μαύρα πλαστικά του αυτοκίνητου χάνουν την ζωντάνια τους και ξεθωριάζουν.

Ακόμα και αν το αυτοκίνητό σας δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του μεταχειρισμένου που αγοράσατε δεν το αμελούσε, είναι βέβαιο ότι με την πάροδο του χρόνου οι σκουρόχρωμες πλαστικές επιφάνειες του αμαξώματος θα αρχίσουν να χάνουν την «ζωντάνια» τους.

Black bumpers 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα άβαφα μαύρα πλαστικά στο αμάξωμα αποτελούν μία πρακτική και φθηνή λύση, και συνήθως τα συναντάμε στα crossover/SUV ή στις βασικές εκδόσεις των μικρών αυτοκινήτων. Ορισμένοι μάλιστα αγοραστές προτιμούν το καινούριο τους αυτοκίνητο να φέρει αρκετά τέτοια τμήματα, μιας και αυτά είναι που υποφέρουν περισσότερο στο αστικό πεδίο κίνησης. Και αυτό γιατί σε μία μικροεπαφή, τα άβαφα πλαστικά δεν απαιτούν επισκευή που κοστίζει πολύ και φυσικά δεν θέλουν βαφή.

Πέρα όμως από την περίπτωση της επαφής με άλλο αυτοκίνητο, είναι βέβαιο ότι τα άβαφα πλαστικά του αυτοκίνητου σας μετά από ένα χρονικό διάστημα θα γίνουν από μαύρα, γκρι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ακτινοβολία του ήλιου.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων δεν δίνουν σημασία σε μια τέτοια αισθητική αλλαγή των άβαφων προφυλακτήρων, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που ενοχλούνται από αυτό.

Black bumpers 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την «επισκευή» υπάρχουν ειδικά προϊόντα φροντίδας και περιποίησης, αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή για να μην απογοητευτείτε από αυτό που θα αγοράσετε. Και αυτό γιατί ορισμένα από αυτά τα προϊόντα απλά γυαλίζουν το πλαστικό και δεν το βάφουν. Το αποτέλεσμα θα είναι σε λίγο διάστημα το πλαστικό να παρουσιάσει τα ίδια «συμπτώματα».

Υπάρχουν όμως και προϊόντα που κάνουν «δουλειά» και δεν κοστίζουν μια περιουσία. Αυτά τα προϊόντα βάφουν την επιφάνεια που θα τα εφαρμόσετε και συνήθως πωλούνται σε μορφή σπρέι ή με ειδικό σφουγγαράκι στην άκρη. Αλείφοντας τους καθαρούς άβαφους προφυλακτήρες μαύρου χρώματος με τα εν λόγω προϊόντα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Black bumpers 4

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ