Πώς γίνεται να μειώσω το κόστος του service του αυτοκινήτου μου;

Car service 1

Με τις τιμές όλων των αγαθών και υπηρεσιών να ανεβαίνουν, το κόστος χρήσης του αυτοκίνητου έχει αυξηθεί σημαντικά. Μπορώ με κάποιο τρόπο να εξοικονομήσω χρήματα από τα service του;

Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, έχουν φέρει αύξηση τιμών σε όλα τα αγαθά. Έτσι λοιπόν, πέρα από την αύξηση στην τιμή του καυσίμου που ανεβάζει το κόστος μετακίνησης, τα αναλώσιμα του αυτοκινήτου μας με την σειρά τους ανεβάζουν το κόστος συντήρησης.

Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων χρειάζεται επίσκεψη στο συνεργείο μία φορά τον χρόνο ή περίπου κάθε 15.000 με 20.000 χλμ., με το λιπαντικό και το γενικό service να πηγαίνουν εναλλάξ. Πέρα όμως από τα προκαθορισμένα αναλώσιμα που αντικαθίστανται σε αυτά, μπορεί το αυτοκίνητό μας να χρειαστεί και μερικά ακόμα, όπως μπουζί, ιμάντες κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σερβις αυτοκινήτου

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν σωστοί καταναλωτές, είναι να μάθουμε ακριβώς τις προδιαγραφές των ανταλλακτικών που αλλάζουμε συχνά στο αυτοκίνητό μας, και μετά από έρευνα αγοράς να προχωρήσουμε στην πιο προσιτή επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε σε αγορά ιμιτασιόν ανταλλακτικών και προτιμάμε τις επώνυμες εταιρείες που συνεργάζονται με τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε το σωστό ανταλλακτικό για το αυτοκίνητο μας με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα ασφάλειας.

Τα βασικά ανταλλακτικά που μπορούμε εύκολα να εφοδιαστούμε μόνοι μας είναι τα λιπαντικά, τα φίλτρα (αέρα, καυσίμου, λαδιού και καμπίνας), το ψυκτικό υγρό και τα τακάκια των φρένων. Μερικά από αυτά μπορούμε να τα αλλάξουμε και μόνοι μας, όπως για παράδειγμα το φίλτρο καμπίνας και αέρα, ενώ τα υπόλοιπα μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας στο προκαθορισμένο service και να τα χρησιμοποιήσει ο μηχανικός. Με αυτό τον τρόπο θα πληρώσουμε μόνο τα εργατικά, εξοικονομώντας αρκετά ευρώ της τσέπης μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σερβις αυτοκινήτου

Για παράδειγμα, εάν κάνετε έρευνα αγοράς για να αγοράσετε το ίδιο λιπαντικό κινητήρα που θα σας βάλει και ο μηχανικός στο συνεργείο, θα δείτε ότι η διαφορά στην τιμή μπορεί να είναι διπλάσια. Να σας χρεώνουν δηλαδή περίπου 20 ευρώ το ένα λίτρο συνθετικού λιπαντικού, την στιγμή που στην ελεύθερη αγορά κοστίζει το ίδιο ακριβώς προϊόν με την σφραγίδα του κατασκευαστή, μόλις 9 ευρώ. Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τα υπόλοιπα αναλώσιμα που αναφέραμε πιο πάνω.

Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι με την δημιουργία Ομίλων που περιλαμβάνουν αρκετές μάρκες με μοντέλα που χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά μέρη και άρα αναλώσιμα, μπορείτε να κάνετε μία έρευνα αγοράς στα τμήματα ανταλλακτικών μεταξύ των αδελφών εταιρειών και να αγοράσετε το εργοστασιακό ανταλλακτικό που ψάχνετε με την χαμηλότερη τιμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ