Γνωρίζετε πως λειτουργεί ο συμπλέκτης σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο; (video)

χειροκίνητο κιβώτιο

Στην περίπτωση ύπαρξη χειροκίνητου κιβωτίου σε κάποιο αυτοκίνητο, ο συμπλέκτης αναλαμβάνει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Ας δούμε πως λειτουργεί.

Λογικά γνωρίζουμε τον συμπλέκτη αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει στα συστήματα μετάδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ο συμπλέκτης βρίσκεται εκεί για να απομονώνει τον κινητήρα από το κιβώτιο ταχυτήτων, στο πάτημα του αριστερού πεντάλ και έπειτα από την αλλαγή σχέσης που πραγματοποιούμε, να «συνδέει» ξανά το μοτέρ με το κιβώτιο, με τον πλέον ομαλό και προοδευτικό τρόπο.

Γνωρίζουμε λοιπόν τι κάνει ο συμπλέκτης στο σύστημα μετάδοσης, αλλά για πολλούς από εμάς ίσως είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς ακριβώς το κάνει αυτό στην πράξη. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις γύρω από τον συμπλέκτη και τη λειτουργία του, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε αυτό το ιδιαίτερα κατατοπιστικό video που βρήκαμε και σας παραθέτουμε από το Youtube, στο οποίο παρουσιάζονται ένα-ένα όλα τα μέρη του συμπλέκτη ενός συμβατικού αυτοκινήτου, αλλά και το τι κάνουν αυτά και τη διάρκεια της σύμπλεξης και της αποσύμπλεξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο ιδιαίτερα κατατοπιστικό video που ακολουθεί πώς λειτουργεί ο συμπλέκτης σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ