Πώς καταθέτω πινακίδες κυκλοφορίας

Πινακίδες κυκλοφορίας

Η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας ή αλλιώς η δήλωση ακινησίας οχήματος γίνεται γρήγορα και απλά μέσω ενός υπολογιστή ή smartphone.

Η Ανεξάρτηση Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει φτιάξει από πέρσι τέτοια εποχή μια online εφαρμογή που επιτρέπει την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, διευκολύντας έτσι τους πολίτες από την πολύωρη αναμονή στην ουρά της εκάστοτε εφορίας. Οι λόγοι για τους οποίους ένας ιδιοκτήτης αυτοκίνητου θέλει να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας είναι αρκετοί. Η ακινησία είναι ο μοναδικός και χωρίς κόστος νόμιμος τρόπος για να αποφύγει ο ιδιοκτήτης τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, χωρίς όμως να χάσει την κυριότητα ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου του.

Teli Kykloforias 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μερικά απλά κλικ λοιπόν, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να θέτουν το όχημά τους σε προσωρινή ακινησία μόνο με χρήση των κωδικών του Taxisnet. Τα βήματα της διαδικασίας είναι απλά:

  • Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ΑΑΔΕ
  • Μπαίνετε στην εφαρμογή myCar
  • Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet
  • Καταχωρείται: α) τον Τ.Κ. της περιοχής β) την οδό γ) τον αριθμό
  • Δηλώνετε το χώρο στάθμευσης ( ενοικιασμένος ή καταχωρημένος)
  • Υποβάλετε την αίτηση
  • Λαμβάνεται τον αριθμό αίτησης
  • Αφαιρείται τις πινακίδες από το όχημα και τις κρατάτε σε ασφαλές μέρος
  • Το όχημα είναι πλέον σε ακινησία

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι αν το όχημα βρεθεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο, τότε θεωρείται ότι κυκλοφόρησε και αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα πρόστιμα που δεν είναι απλά το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας, αλλά ξεκινούν από τα 10.000 και φτάνουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ, ταυτόχρονα με αφαίρεση της άδειας. Σημειώνεται ότι η ακινησία δηλώνεται πριν από την έναρξη του έτους που αφορά και ισχύει μέχρι την ανάκλησή της μέσω αίτησης άρσης ακινησίας.

Teli Kykloforias 3

Για να διευκολυνθεί ο έλεγχος από τις αρχές, η ειδική εφαρμογή αποκαλύπτει βάσει πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας ποιος οδηγός κυκλοφορεί παράνομα, αν έχει δηλωθεί η ακινησία, αν είναι ανασφάλιστο το όχημα, αν έχει δηλωθεί ως απολεσθέν ή κλεμμένο, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες ή αν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ