Ποιο σημείο του αυτοκινήτου φροντίζει να λειτουργούν όλα σωστά;

Car ECU 1

Το αυτοκίνητο είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός με τα διάφορα μέρη να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες.

Όπως συμβαίνει και με το σώμα του ανθρώπου, έτσι και το αυτοκίνητο αποτελείται από διάφορα μέρη/τμήματα, τα μηχανικά μέρη και τα συστήματα. Την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα δεν την ονομάζουμε τυχαία «εγκέφαλο» (ECU), μιας και όλα περνάνε από αυτή για να επιτευχθεί η σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου.

Car ECU 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με λίγα λόγια, η ECU είναι αυτή που έχει την ευθύνη να βεβαιωθεί ότι όλα στον κινητήρα λειτουργούν σωστά. Η ECU είναι ένας μικρός σε διαστάσεις αλλά πανίσχυρος υπολογιστής, που παρακολουθεί και διαχειρίζεται τα βασικά συστήματα του αυτοκινήτου για ασφαλή χρήση.

Με άλλα λόγια, η ECU είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των πάντων στον κινητήρα. Αυτό περιλαμβάνει τον χρονισμό της ανάφλεξης, την ταχύτητα των τροχών, την ισχύ φρεναρίσματος, το ρελαντί, το μείγμα αέρα-καυσίμου και πολλά άλλα.

Η ECU ενός αυτοκινήτου μπορεί να βρίσκεται μέσα στο χώρο επιβατών ή στο χώρο του κινητήρα και η ακριβής θέση του εξαρτάται από τον κατασκευαστή.

Car ECU 3

Στον τομέα της αξιοπιστίας, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να μας δείξουν ότι η ECU δεν λειτουργεί σωστά. Για παράδειγμα, μπορεί το αυτοκίνητο να έχει πρόβλημα στην εκκίνηση και να μην τίθεται σε λειτουργία ο κινητήρας ή να μην κρατάει ρελαντί, ή να μην δουλεύουν ορισμένες προειδοποιητικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν θεωρείται ότι η ECU του αυτοκινήτου σας είναι κατεστραμμένη, θα πρέπει να ελεγχθεί ξανά πριν αντικατασταθεί από καινούρια. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για ζημιά στον εναλλάκτη, το μπουζί και την αντλία καυσίμου. Εάν υπάρχουν προβλήματα σε αυτά τα εξαρτήματα, μπορεί να προκληθούν βλάβες στην ECU.

Car ECU 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ