Ποια η διαφορά μεταξύ απλού και premium ντίζελ;

Diesel pump

Τα premium καύσιμα έχουν υψηλότερη τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα απλά. Προσφέρουν όμως πλεονεκτήματα που να αξίζουν την διαφορά;

Όλες οι εταιρείες καυσίμων προσφέρουν την επιλογή μεταξύ απλού και premium ή ενισχυμένου πετρελαίου κίνησης. Συχνά όμως οι οδηγοί αποφεύγουν τα βελτιωμένα καύσιμα εξαιτίας της υψηλότερης τιμής ανά λίτρο. Πέρα όμως από το οικονομικό δεδομένο, υπάρχουν κάμποσα πλεονεκτήματα από την χρήση τέτοιων καυσίμων αντί για απλό ντίζελ.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η βάση ενός premium πετρελαίου κίνησης είναι η ίδια με του απλού. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εάν αναμιχθούν στο ρεζερβουάρ οι δύο διαφορετικές “ποιότητες”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Premium diesel fuel

Η μεγαλύτερη διαφορά έγκειται στην παρουσία πρόσθετων στην σύνθεση του ενισχυμένου ντίζελ, που βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα και προστατεύουν αρκετά τμήματα του συστήματος ψεκασμού.

Στην πράξη, τα συγκεκριμένα πρόσθετα έχουν πολλές ιδιότητες: καθαρίζουν το σύστημα ψεκασμού, είναι αντιδιαβρωτικά, μειώνουν το φαινόμενο αφρίσματος και την μυρωδιά, βελτιώνουν τον αριθμό κετανίου κ.α.

Έτσι λοιπόν, με καθαρότερο και αποδοτικότερο κινητήρα, μειώνεται η κατανάλωση πετρελαίου και κατά συνέπεια οι εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες μελέτες, η χρήση premium πετρελαίου κίνησης μειώνει τις εκπομπές CO2 στα ελαφρά οχήματα κατά 1,1 έως 1,8% και στα βαρέα έως και 4,2%.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ