Το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου σου δεν μπορείς να το αποφύγεις -Ποιο είναι;

car wash

Παρότι πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου μας είναι το δάπεδό του, νέες έρευνες αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.

Ένας μέσος οδηγός περνά ετησίως εκατοντάδες ώρες πίσω από το τιμόνι, και δεν αφιερώνει τον απαιτούμενο χρόνο για τον καθαρισμό της καμπίνας, σε αντίθεση με το αμάξωμα του αυτοκινήτου, το οποίο θα σπεύσει να καθαρίσει μια μέρα μετά από λασποβροχή ή κατά τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια πρόσφατη έρευνα στις Η.Π.Α. διαπιστώθηκε ότι το 32% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων καθαρίζει την καμπίνα του αυτοκίνητου τους μόλις μία φορά το χρόνο και το 12% δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον καθαρισμό του. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την υγιεινή των επιφανειών της καμπίνας του αυτοκινήτου, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν ότι ένα 20% των οδηγών τρώνε και πίνουν μέσα σε αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
καθαρισμός αυτοκινήτου

Ποιοι όμως οργανισμοί αναπαράγονται στην καμπίνα του αυτοκίνητου σας; Περίπου 700 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Και γίνεται χειρότερη η κατάσταση όσο τρώμε και πίνουμε και μετά ακουμπάμε τις επιφάνειες του εσωτερικού του αυτοκινήτου μας. Σκεφτείτε ότι οποιασδήποτε μορφής τροφή ή υγρό πέφτει στο ιδανικό για μικροοργανισμούς περιβάλλον της καμπίνας του αυτοκίνητου μας (σκοτεινά σημεία και μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας), βοηθά στην αναπαραγωγή των βλαβερών βακτηρίων.

Ποιο είναι λοιπόν το πιο βρώμικο σημείο στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας; Μα φυσικά, το τιμόνι. Σύμφωνα με την έρευνα, είναι έξι φορές πιο βρώμικο από την οθόνη του smartphone σας, τέσσερις φορές από το καπάκι μιας δημόσιας τουαλέτας και δύο φορές από τα πλήκτρα του ασανσέρ.

τιμόνι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την CarRentals αναφέρει ότι η λαβή της αντλίας καυσίμου όταν γεμίζετε οι ίδιοι με καύσιμο το αυτοκίνητό σας, είναι 11.835 φορές πιο βρώμικη από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας. Ακόμα και οι πιο προσεκτικοί σε τομείς υγιεινής οδηγοί δεν καθαρίζουν τα χέρια τους μετά την επαφή με την λαβή της αντλίας καυσίμου, με αποτέλεσμα όλα τα μικρόβια να μεταφέρονται στις χειρολαβές, το τιμόνι, το κλειδί, τον επιλογέα και πάει λέγοντας.

Τι πρέπει όμως να κάνει ο οδηγός για να έχει μια καθαρή και υγιεινή καμπίνα; Θα πρέπει να καθαρίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το τιμόνι, τους διακόπτες, τα κλειδιά και όλα τα χειριστήρια με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Επιπλέον, καλό θα είναι να ψεκάσετε με ειδικό απολυμαντικό τους αεραγωγούς και το φίλτρο καμπίνας του συστήματος κλιματισμού. Ακόμα, τα πατάκια και οι επενδύσεις σε καθίσματα και ουρανό θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε δίμηνο με ειδικά προϊόντα υγιεινής και περιποίησης.

καθαρισμός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στην καμπίνα του αυτοκίνητου μας και ειδικά στο τιμόνι δεν είναι ιδιαίτερα επιβλαβή, αλλά τα πιο επικίνδυνα από αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν, μεταξύ άλλων παθήσεων, τροφική δηλητηρίαση. Η ουσία όμως είναι ότι πρέπει να καθαρίζουμε την καμπίνα του αυτοκίνητου μας με την ίδια συχνότητα που πλένουμε και το αμάξωμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ