Παρκάρεις κάτω από δέντρα -5 σοβαροί κίνδυνοι που δεν πρόκειται να σου πει κανείς

παρκάρισμα δέντρα

Η πυκνή σκιά ενός δέντρου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να μας εξασφαλίσει την προστασία του αυτοκινήτου μας από την υπεριώδη ακτινοβολία, κρύβει όμως και σημαντικούς κινδύνους, του οποίους πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να σταθμεύουν κάτω από δέντρα. Ο λόγος είναι ο προφανής, καθώς η πυκνή σκιά ενός δέντρου προστατεύει το αυτοκίνητό μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και ταυτόχρονα αποτρέπει την υπερθέρμανσή του.

Επιλέγοντας, ωστόσο, να σταθμεύσουμε κάτω από ένα δέντρο εκθέτουμε το αυτοκίνητό μας σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους, τους οποίους καλό θα ήταν να γνωρίζουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τα περισσότερα δέντρα εκκρίνουν κάποιες κολλώδεις ουσίες, τότε είναι πολύ πιθανόν η επιστροφή μας στο αυτοκίνητα να συνοδεύεται από μια δυσάρεστη έκπληξη. Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία ή να χρησιμοποιήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα ώστε να αφαιρέσουμε την κολλώδη ουσία χωρίς να προκαλέσουμε μια ανεπανόρθωτη ζημιά στο χρώμα του αμαξώματος.

Parking

Ένας ακόμα σοβαρός κίνδυνος είναι τα περιττώματα των πουλιών τα οποία κατά τις βραδυνές κυρίως ώρες φωλιάζουν στα δέντρα. Οι γνωστές σε όλες κουτσουλιές μπορούν ακόμα και να διαβρώσουν το χρώμα του αμαξώματος αν δεν αφαιρεθούν άμεσα με άφθονο νερό.

Είναι κρίσιμο, λοιπόν, να ελέγχουμε σχολαστικά το αυτοκίνητό μας για κουτσουλιές ή να αποφεύγουμε τη στάθμευσή του σε σημεία που αποτελούν «στέκι» πουλιών και ειδικότερα περιστεριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την περίοδο της άνοιξης, έως και τις αρχές του καλοκαιριού, ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο προκύπτει από τη στάθμευση αυτοκινήτων κάτω από δέντρα είναι η γύρη. Μια πορτοκαλί ή κίτρινη σκόνη η οποία καλύπτει σαν πέπλο το αμάξωμα, δημιουργώντας ένα ευδιάκριτο φιλμ.

Μπορεί η γύρη να μην απειλεί το αυτοκίνητό μας, ωστόσο, αποτελεί ένα ισχυρό αλλεργιογόνο και καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τη μεγάλη έκθεσή μας σε αυτή.

Στην περίπτωση μάλιστα που το φίλτρο καμπίνας δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, τα σωματίδια της γύρης είναι πιθανόν να εισέλθουν και στο εσωτερικό.

Parking
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας εξίσου σημαντικός ρύπος είναι και τα ξερά φύλα ή οι πευκοβελόνες, καθώς φράζουν τις διεξόδους του νερού ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εισέρχονται ακόμα και στο διαμέρισμα του κινητήρα.

Για το τέλος αφήσαμε την πτώση κλαδιών ή καρπών, η οποία μπορεί να αφήσει τα σημάδια της στις επιφάνειες ενός αυτοκινήτου και ειδικότερα σε εκείνες που είναι πλήρως εκτεθειμένες όπως το καπό και η οροφή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ