Οριστική διαγραφή αυτοκινήτου ΙΧ- Δείτε τι χρειάζεται

Οριστική διαγραφή αυτοκινήτου 2021

Εύκολα και γρήγορα μπορεί να γίνει η οριστική διαγραφή ενός IX αυτοκινήτου ή δικύκλου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Έτσι θα αποφύγετε την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Μπορείτε να ζητήσετε να διαγραφεί το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας από το μητρώο οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λόγω καταστροφής του από εταιρεία ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ).

Για να πραγματοποιήσετε την οριστική διαγραφή του ΙΧ οχήματος σας θα χρειαστεί να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση, κάτι που μπορεί να γίνει με επίσκεψή σας στην αρμόδια Υπηρεσία αλλά και ψηφιακά. Ο μέγιστος χρόνος εξυπηρέτησης είναι σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και ο αναμενόμενος χρόνος εξυπηρέτησης είναι δύο ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Έπειτα θα πρέπει να συμπληρώσετε και να επισυνάψετε την αίτηση (μπορείτε να τη βρείτε εδώ), αλλά και να επισυνάψετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία και θα βρείτε στην αίτηση.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται


Για Έλληνα πολίτη χρειάζεται φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών Φορέων.

Για πολίτη τρίτης χώρας χρειάζεται φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής ή διαβατηρίου ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδός τους στη χώρα ή τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές - αν είναι Ευρωπαίος Πολίτης φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Επίσης χρειάζεται και το πιστοποιητικό καταστροφής από την ΕΔΟΕ.

Με την υποβολή θα λάβετε μοναδικό αριθμό εξυπηρέτησης, με τον οποίο θα αποκτήσετε πρόσβαση στο αποθετήριο απαντήσεων. Εκεί, θα λάβετε την απάντησή σας όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία της αίτησής σας. Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία παρέχεται για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ σταδιακά θα ενταχθούν και άλλες περιφέρειες.

Δείτε εδώ τα καινούργια μοντέλα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ