Με αυτούς τους 8 τρόπους θα κρατήσεις το αυτοκίνητό σου για μια ζωή

Anoigma

Υπάρχουν πολλά κόλπα, μυστικά και συνήθειες για να αυξήσεις την μακροζωία του αυτοκινήτου σας και να αποφύγετε τις βλάβες, και οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Για να αυξήσουμε την αξιοπιστία του αυτοκινήτου μας θα πρέπει να δράσουμε προληπτικά, δίνοντας τη δέουσα προσοχή όχι μόνο στην περιοδική συντήρησή του, αλλά και στην χρήση του.

Service autokinitou
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε, οποιαδήποτε βλάβη σε ένα αυτοκίνητο κοστίζει σε χρόνο και χρήμα, και επηρεάζει συνολικά την αξιοπιστία του. Για αυτό τον λόγο, εάν ακολουθήσετε τους οκτώ τρόπους που αναφέρουμε, θα δώσετε την ευκαιρία στο αυτοκίνητό σας να μακροημερεύσει και να σας χαρίσει πολλά και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα.

1. Μην πιέζετε τον κινητήρα όταν είναι κρύος

Το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε την διαδρομή σας μισό λεπτό αφότου έχετε εκκινήσει τον κινητήρα, με σκοπό να αφήσετε το λάδι να κινηθεί στα σωθικά του κινητήρα για σωστή λίπανση. Στην συνέχεια και μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας, θα πρέπει να μην τον πιέζετε για να αποφύγετε βλάβες λόγω ελλιπούς λίπανσης.

2. Τηρήστε το πρόγραμμα συντήρησης

Αυτή είναι η πιο απλή συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για τα διαστήματα service και τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιούνται και συμμορφωθείτε με αυτά που αναφέρει. Εννοείται ότι εάν οδηγείτε επιθετικά ή γράφετε χιλιόμετρα κυρίως στην πόλη, να ξέρετε ότι θα πρέπει να συντομεύσετε τα διαστήματα service. Να θυμίσουμε ότι η συντήρηση ενός αυτοκινήτου δεν είναι μόνο τα λάδια του κινητήρα, αλλά και όλα τα περιφερειακά μέρη και υγρά ζωτικής σημασίας.

Car Service book
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Μην αμελείτε το τούρμπο

Το τούρμπο του κινητήρα είναι από τα σημαντικά μέρη και η επισκευή του σε περίπτωση βλάβης είναι αρκετά δαπανηρή. Τα τούρμπο υπάρχουν σε όλους τους κινητήρες πετρελαίου και στην πλειοψηφία αυτών που καταναλώνουν βενζίνη, και πρέπει να λιπαίνονται σωστά για να αντέξουν στον χρόνο. Υπάρχουν τρεις συμβουλές για να αποτρέψετε τη βλάβη του τούρμπο: Αλλαγή λιπαντικού κινητήρα στην ώρα του, αναμονή για σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και αναμονή στο τέλος μιας διαδρομής με τον κινητήρα στο ρελαντί για περίπου ένα λεπτό.

4. Χρήση συμπλέκτη

Για την φροντίδα του συμπλέκτη υπάρχουν πέντε συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε την πρόωρη φθορά του: Μην πιέζετε άσκοπα το πεντάλ του, πιέστε πλήρως το πεντάλ του όταν αλλάζετε σχέση, μην απελευθερώνετε απότομα το πεντάλ, επιλέξτε νεκρά όταν πρόκειται για στάση ή φανάρι και μην «παίζετε» με τον συμπλέκτη σε μια ανηφόρα.

Turbo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Μην οδηγείτε με το χέρι στον επιλογέα ταχυτήτων.

Κάθε φορά που οδηγούμε πρέπει να έχουμε και τα δύο χέρια μας στο τιμόνι για λόγους ασφάλειας και σωστού χειρισμού του αυτοκινήτου. Επομένως, ο κύριος λόγος για να μην οδηγείτε με το χέρι στον επιλογέα είναι η ασφάλεια. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδήγηση με το χέρι στο επιλογέα ασκεί πίεση στο σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε αστοχίες.

6. Μην ανεβαίνετε πεζοδρόμια

Κάθε φορά που ανεβαίνετε ένα πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητό σας, δεν ταλαιπωρείται μόνο το προφίλ του ελαστικού, αλλά και η ανάρτηση. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με λακκούβες. Επιπλέον, πρέπει να δείχνετε προσοχή όταν παρκάρετε για να μην πληγώσετε το ελαστικό, την ζάντα και φυσικά την ανάρτηση.

Parkarisma sto pezodromio

7. Ελέγχετε συχνά τις πιέσεις των ελαστικών

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλό είναι μία φορά τον μήνα να ελέγχετε τις πιέσεις των ελαστικών σας. Η διαδικασία προϋποθέτει να είναι κρύα τα ελαστικά και φυσικά να συμβουλευτείτε τις πιέσεις που αναφέρει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Έτσι θα αυξήσετε την χιλιομετρική του απόδοση και θα επιτελούν το σωστά και με ασφάλεια το έργο τους.

8. Μην παρκάρετε στον ήλιο

Το να παρκάρετε σε σημείο με σκιά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αλλά όσο πιο συχνά το πετυχαίνετε τόσο πιο ευεργετικό είναι για την βαφή του αυτοκίνητου σας. Πέρα όμως από την βαφή του αμαξώματος, η έντονη ακτινοβολία του ήλιου φθείρει και το εσωτερικό. Για αυτό θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιείτε μία ηλιοπροστασία τους θερινούς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ