Αυτές είναι οι πιο ακριβές ζημιές που μπορείς να πάθεις στο αυτοκίνητο -Πώς να τις αποφύγεις

Vlavi kinitira

Όταν κάνουμε λόγο για προβλήματα αυτοκινήτου, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μερικές από τις πιο δαπανηρές βλάβες μπορούν να αποφευχθούν με την σωστή συντήρηση.

Το αυτοκίνητό σας είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο μεταφοράς, καθώς είναι μια σημαντική επένδυση στην οποία καλύτερα να μπορείτε να βασίζεστε καθημερινά. Χωρίς όμως την κατάλληλη συντήρηση, μπορεί πολύ εύκολα από μέσο «ελευθερίας» να γίνει ένα μεγάλο βάρος για την τσέπη σας.

Check engine oil
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτόν τον λόγο ετοιμάσαμε ορισμένες βασικές συμβουλές συντήρησης που θα βοηθήσουν στην υγεία του αυτοκινήτου και θα επιτρέψουν την αποφυγή βλαβών. Ακολουθώντας λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές, μπορείτε να παρατείνετε την διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σας, να εξοικονομήσετε χρήματα από επισκευές και να διασφαλίσετε ότι δεν θα μείνετε ποτέ με ένα χαλασμένο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι βλάβες που αφορούν τον κινητήρα είναι από τις πιο ακριβές. Αυτές μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως ανεπάρκεια λιπαντικού, υπερθέρμανση, βουλωμένα φίλτρα ή φθαρμένα μέρη. Για να τις αποφύγετε, είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τα διαστήματα συντήρησης και ελέγχων που προτείνει ο κατασκευαστής.

Driving manual

Τα προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης κοστίζουν επίσης αρκετά. Για να τα αποφύγετε, φροντίστε να αλλάζετε τις βαλβολίνες στα διαστήματα που αναφέρει ο κατασκευαστής. Ταυτόχρονα, καλό θα είναι να έχετε το νου σας για διάφορα σημάδια φθοράς κατά την χρήση του επιλογέα ταχυτήτων, όπως ο τρόπος που κουμπώνουν οι σχέσεις ή ο θόρυβος και ο κραδασμός που προέρχεται από αυτόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα πέδησης, τα φρένα δηλαδή, είναι ένα σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου και η επισκευή του μπορεί να είναι ακριβή. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάζετε τακτικά τακάκια και δίσκους φρένων. Ταυτόχρονα, ελέγξτε τη στάθμη του υγρού φρένων και αλλάξτε τα στα συνιστώμενα διαστήματα.

Brake check

Η υπερθέρμανση του κινητήρα είναι μία ακόμα σημαντική βλάβη που μπορεί να προκληθεί από διαρροές ψυκτικού υγρού ή έναν ελαττωματικό θερμοστάτη. Επομένως, ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του υγρού και βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ψύξης είναι σε καλή κατάσταση.

Τα προβλήματα με το σύστημα ψεκασμού οδηγούν σε αυξημένη αυξημένη κατανάλωση. Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιήστε ποιοτικό καύσιμο και αλλάζετε τακτικά το φίλτρο καυσίμου.

Renalti kinitira
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, θα πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε αξεσουάρ ή aftermarket ανταλλακτικά στο αυτοκίνητό σας. Η χρήση ανταλλακτικών ή αξεσουάρ αμφιβόλου ποιότητας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Για να αποφύγετε τη ζημιά σε σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου, ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Τακτική συντήρηση: Η τακτική συντήρηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση του αυτοκινήτου σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Ακολουθήστε το προτεινόμενο πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή και πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας σε έναν εξειδικευμένο μηχανικό.

Ελέγξτε τη στάθμη υγρών: Ελέγχετε τακτικά τη στάθμη υγρών, του λαδιού, του ψυκτικού, των βαλβολινών και του υγρού φρένων. Τα χαμηλά επίπεδα αυτών των υγρών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Check tires

Οδηγήστε προσεκτικά: Αποφύγετε τις ξαφνικές ακινητοποιήσεις, τις απότομες εκκινήσεις και γενικότερα την επιθετική οδήγηση. Όλα αυτά εξασκούν υπερβολική πίεση στον κινητήρα, στα φρένα και την ανάρτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σωστές πιέσεις στα ελαστικά: Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν τη συνιστώμενη πίεση. Τα ελαστικά που δεν έχουν τον αέρα που πρέπει μπορεί να προκαλέσουν ανομοιόμορφη φθορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αστοχία υλικού.

Endeiktikes lixnies

Αποφύγετε την υπερφόρτωση: Μην υπερφορτώνετε το αυτοκίνητό σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση στον κινητήρα, στα φρένα και στην ανάρτηση.

Μην αγνοείτε τις προειδοποιητικές λυχνίες: Εάν το αυτοκίνητό σας κάνει ασυνήθιστους θορύβους, έχει αναμμένα «λαμπάκια» στο ταμπλό ή συμπεριφέρεται διαφορετικά από το συνηθισμένο, μην αγνοήσετε αυτές τις ενδείξεις και κατευθυνθείτε σε έναν μηχανικό για έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ