Ο λόγος που αυξάνεται η κατανάλωση του αυτοκινήτου και δεν τον γνωρίζουμε

κατανάλωση καυσίμου

Εάν είσαι από αυτούς που δεν σου έχει περάσει από το μυαλό ότι πρέπει να ελέγξεις και αυτό το σημείο για να μείωσεις την κατανάλωση καυσίμου, τότε σίγουρα θα επωφεληθείς.

Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ασταμάτητη άνοδο των τιμών στα καύσιμα και πολλοί οδηγοί έχουν μάθει πια τη σημασία του οικονομικού τρόπου οδήγησης ή της πίεσης των ελαστικών στην κατανάλωση του αυτοκινήτου τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο του αυτοκινήτου που σίγουρα έχει ξεχαστεί από μεγάλη μερίδα οδηγών. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον χώρο αποσκευών.

Car trunk junk 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την μείωση του βάρους των μοντέλων τους και την κατανομή του, χωρίς βέβαια να διακυβεύεται η ασφάλεια των επιβατών τους. Με αυτό τον τρόπο, δεν κερδίζουμε μόνο σε επιδόσεις και οδικά χαρακτηριστικά, αλλά μειώνεται η μέση κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων.

Αν αυξήσουμε το βάρος του αυτοκινήτου μας, θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για την ίδια διαδρομή, γιατί επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση και μειώνει την αυτονομία. Λάβετε υπόψη ότι η συγκέντρωση αρκετών αντικειμένων στο πορτμπαγκάζ, το μετατρέπει σε μια “αποθήκη” με τροχούς που υποβαθμίζει και τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκίνητου.

Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου δεν θα είναι μεγάλη, αλλά θα την παρατηρήσετε. Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε όλο τον χρόνο τις αλυσίδες χιονιού, τα πράγματα της παραλίας ή μία τεράστια εργαλειοθήκη σε διαδρομές που δεν χρειάζονται.

Car trunk junk 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό τον λόγο, πραγματοποιήστε έναν καλό καθαρισμό του χώρου αποσκευών και κρατήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Μην τον ξεχάσετε όμως και φροντίστε να επαναλάβετε τον καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, μετά την τακτοποίηση μπορεί να παρατηρήσετε και περισσότερη ησυχία κατά τις μετακινήσεις, μιας και πολλά αντικείμενα που μπορεί να θορυβούσαν, απουσιάζουν πια από τον χώρο αποσκευών.

Σε περίπτωση όμως που δεν έχει άλλη επιλογή και πρέπει να μεταφέρετε φορτίο στο πορτμπαγκάζ σας, να έχετε κατά νου την σωστή κατανομή του στον χώρο. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην τοποθέτηση των αντικειμένων, με τα βαρύτερα να τοποθετούνται χαμηλά και προς το κέντρο, και τα ελαφρύτερα περιμετρικά του χώρου ή πάνω από τα βαρύτερα αντικείμενα.

Αυτό θα βοηθήσει να επηρεαστεί λιγότερο η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς το υπερβολικό βάρος αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος και το ακανόνιστο μειώνει τη σταθερότητα και την ισορροπία αρκετά πριν το όριο πρόσφυσης.

Car trunk junk 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ