Να αφήσω το «καμένο» φως της πινακίδας ή θα φάω πρόστιμο;

Fos pinakidas kikloforias 1

Οι πινακίδες κυκλοφορίες του αυτοκινήτου μας πρέπει να είναι καθαρές και να φωτίζονται σωστά το βράδυ για να είναι ορατές από ικανή απόσταση.

Στο σύστημα φωτισμού του αυτοκινήτου μας δεν περιλαμβάνονται μόνο οι προβολείς και τα πίσω φανάρια, αλλά και ο φωτισμός της πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας. Γενικά, οι πινακίδες του αυτοκινήτου μας πρέπει να είναι καθαρές και σε άριστη κατάσταση για να είναι ευκρινή στα στοιχεία τους, με την πίσω να διαθέτει φωτισμό όταν ενεργοποιούνται οι προβολείς.

Fos pinakidas kikloforias 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ελέγχουμε συχνά το σύστημα εξωτερικού φωτισμού του αυτοκίνητου μας για τυχόν καμένες λυχνίες ή στοιχεία LED. Αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα αναφέρουν πρόβλημα στο σύστημα φωτισμού μέσω ενδείξεων στον πίνακα οργάνων ή το σύστημα πολυμέσων, ενώ δεν είναι λίγα και αυτά που αναφέρουν “βλάβη” στο φως πινακίδας του αριθμού κυκλοφορίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι “Τα αυτοκίνητα και τα ρυμουλκούμενα επιβάλλεται να έχουν φωτά ικανής έντασης, για τον επαρκή φωτισμό της πινακίδας του αριθμού κυκλοφορίας, ώστε ο αριθμός, όταν φωτίζεται, να είναι ευανάγνωστος κατά τη νύκτα με καθαρές καιρικές συνθήκες, από απόσταση 20 τουλάχιστον μέτρων”.

Fos pinakidas kikloforias 3

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η εύκολη και φθηνή αντικατάσταση της λυχνίας του φωτισμού της πινακίδας κυκλοφορίας που δεν πραγματοποιήσατε, θα σας φέρει αντιμέτωπους με διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ