Τι είναι αυτό το μπλε λαμπάκι που έχουν τα αυτοκίνητα στον καθρέπτη -Η άγνωστη λειτουργία του

το άγνωστο μπλε λαμπάκι των καινούργιων αυτοκινήτων 2023 τι κάνει

Νέα χαρακτηριστικά που ήταν άγνωστα μέχρι πρότινος στα καινούργια αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους λόγω και της προόδου της τεχνολογίας.

Πλέον τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είναι η μοναδική επιλογή που έχει στα χέρια του ένας υποψήφιος αγοραστής αφού στο δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον την εμφάνισή τους έχουν κάνει και εναλλακτικά και πιο φιλικά περιβαλλοντικά συστήματα κίνησης.

Μεταξύ αυτών των συστημάτων είναι τα υβριδικά και τα plug-in υβριδικά συστήματα (PHEV) που προσθέτουν στον θερμικό κινητήρα ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία -μεγαλύτερη και φορτιζόμενη και από παροχή ρεύματος στη δεύτερη περίπτωση- αλλά και τα αυτοκίνητα που κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, μαζί με τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και οι νόμοι που θέτουν σε πολλές περιπτώσεις περιορισμούς για το πού μπορούν να κινούνται τα περισσότερο ρυπογόνα μοντέλα, περιορισμοί όμως που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν λόγω του ελέγχων που απαιτούνται στις ζώνες όπου υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας.

Plug-in hybrid blue light 2

Για αυτό τον λόγο, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αυτές του Ομίλου Stellantis, τοποθέτησαν έναν νέου τύπου εσωτερικό ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη στα plug-in hybrid μοντέλα τους που αναδεικνύει και την εξηλεκτρισμένη φύση τους.

Όταν το PHEV αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, στον εσωτερικό καθρέφτη ανάβει ένα μπλε φως που είναι ορατό από τους έξω για να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει εκπομπή ρύπων σε τοπικό επίπεδο.

Αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό επιτρέπει στους οδηγούς των επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε ζώνες περιορισμένη κυκλοφορίας, γλυτώνοντας παράλληλα τον χρόνο ελέγχου από τις Αρχές, μιας και δείχνουν ξεκάθαρα ότι κινούνται μόνο με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ