Με αυτό τον τρόπο δεν θα μυρίζει το air condition -Ποιος διακόπτης στο ταμπλό θα σας λύσει τα χέρια

Car Climate Control 1

Το σύστημα κλιματισμού δεν μας κρατάει μόνο δροσερούς τους θερινούς μήνες, αλλά φροντίζει και για την ηρεμία μας λόγω ευνοϊκών συνθηκών στην καμπίνα. Με τη χρήση όμως μπορεί να χάσει την απόδοσή του και να μυρίσει.

Ο κλιματισμός είναι ένα «θεόσταλτο» στοιχείο εξοπλισμού, ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα, που δημιουργεί ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον καμπίνας. Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, έτσι και το σύστημα κλιματισμού μπορεί να χάσει την απόδοσή του, αφήνοντάς σας με ένα αδύναμο αεράκι ή ακόμα χειρότερα με μια δυσάρεστη οσμή.

Car Climate Control 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού προβλήματος, υπάρχει μια έξυπνη και οικονομικά αποδεκτή λύση, αρκεί βέβαια το πρόβλημα να εντοπίζεται στο φίλτρο καμπίνας. Για αρχή θα πρέπει να γνωρίζουμε που βρίσκεται το φίλτρο καμπίνας. Συνήθως, το εντοπίζουμε κρυμμένο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή κάτω από αυτό. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να συμβουλευτούμε και το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή για να το εντοπίσουμε με ακρίβεια.

Car Climate Control 3

Αφού βρούμε το καπάκι που το καλύπτει και το ανοίξουμε, τραβάμε το φίλτρο προς τα έξω. Όπως είναι λογικό, το μεταχειρισμένο φίλτρο καμπίνας που θα έχουμε στα χέρια μας θα είναι μπουκωμένο από σκόνη και βρωμιά, με αποτέλεσμα να περνά μια άσχημη μυρωδιά στο σύστημα κλιματισμού.

Car Climate Control 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγοράζουμε ένα ολόιδιο φίλτρο καμπίνας (είναι πολύ οικονομικά), με τον κωδικό ανταλλακτικού που φέρει, και επαναλαμβάνουμε αντίστροφα την διαδικασία. Τοποθετούμε σωστά το καπάκι που το καλύπτει και τέλος. Το σύστημα κλιματισμού θα μπορεί να «εκπνέει» καθαρό αέρα μέσα από τους αεραγωγούς του ταμπλό, διατηρώντας μας δροσερούς του καυτούς μήνες του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ