Με μόνο 10 ευρώ μπορείς να σώσεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες -Ο άγνωστος τρόπος

Κλοπή αυτοκινήτου

Με τη χρήση μιας «έξυπνης» συσκευής που κοστίζει λίγα ευρώ, μπορούν οι οδηγοί να προστατευτούν από τους επίδοξους κλέφτες του αυτοκινήτου τους.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων, αλλά παράλληλα έχει «οπλίσει» τα χέρια των μακρυχέρηδων που καιροφυλακτούν και είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν» προκειμένου να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα.

Χρησιμοποιώντας hi-tech «όπλα» οι συμμορίες ρημάζουν αυτοκίνητα με σύστημα εισόδου και λειτουργίας του κινητήρα δίχως κλειδί (keyless entry) μέσω της δημοφιλούς μεθόδου relay theft που βασίζεται σε δύο απλές συσκευές οι οποίες υποκλέπτουν το σήμα του κλειδιού ενός οχήματος.

Κλέφτης αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τους αναμεταδότες σήματος (relay boxes) οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ειδικότερα, το ένα relay box αναζητά το σήμα από το ηλεκτρονικό κλειδί που βρίσκεται εντός μιας κατοικίας και το δεύτερο relay box «περιμένει» να λάβει το κλαπέν σήμα.

Μόλις γίνει η υποκλοπή του σήματος και μεταδοθεί στο relay box που βρίσκεται δίπλα στο όχημα, το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου παραβιάζεται και πλέον η σπείρα είναι έτοιμη να ανοίξει την πόρτα του ΙΧ, να ενεργοποιήσει τον κινητήρα του και να γίνει… καπνός μαζί με το όχημα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος γνωρίζει μεγάλη έξαρση το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Faraday box

Τέλος στη δράση των άρτια εκπαιδευμένων τεχνολογικά συμμοριών υπόσχεται να βάλει μία συσκευή η οποία διατίθεται στο διαδίκτυο, με την αρχική τιμή της να ξεκινά μόλις από τα 10 ευρώ.

Πρόκειται για το faraday box, ένα αντικλεπτικό κουτί προστασίας καρτών και κλειδιών που αποτρέπει την υποκλοπή σήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Faraday box

Τοποθετώντας τα κλειδιά του οχήματος μέσω σε αυτό το κουτί, το τελευταίο εμποδίζει τη μετάδοση των ραδιοκυμάτων μεταξύ των κλειδιών και του αυτοκινήτου, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία από την κλοπή του. Κατασκευασμένα από τα ένα διπλό στρώμα υλικού, τα κουτιά αποκλείουν το σήμα ραδιοκυμάτων, σε ένα μεγάλο φάσμα συχνοτήτων (10 kHz-30 kHz).

Faraday box

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια αρχή λειτουργίας έχουν και κάποιες θήκες όπου μπορούν να τοποθετηθούν τα κλειδιά. Χάρη στο μέγεθός τους οι οδηγοί μπορούν να τις φέρουν πάντα μαζί τους και να απαλλαχθούν από το άγχος ότι θα πέσουν θύματα των hi-tech κακοποιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ