Τι είναι αυτή η λευκή γραμμή κάτω από τον καθρέπτη του αυτοκινήτου -Γιατί σχηματίζεται, πώς να απαλλαγείς από αυτήν

pleurikoi kathreptes aspres grammes

Η εμφάνιση αυτών των λευκών γραμμών κάτω απο τους πλευρικούς καθρέπτες του αυτοκινήτου δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορους τους οδηγούς, μιας και ενδέχεται να φθείρει το χρώμα του αμαξώματος.

Με το πέρασμα του χρόνου, σε πολλά αυτοκίνητα σχηματίζονται κάποιες λευκές γραμμές κάτω από τους πλευρικούς καθρέπτες των αυτοκινήτων, αλλοιώνοντας την εμφάνισή τους και προκαλώντας… εκνευρισμό στους οδηγούς, μιας και δεν καθαρίζονται εύκολα.

Ανήμποροι να κατανοήσουν τα αίτια ύπαρξης αυτών των «εκνευριστικών» γραμμών, πολλοί ιδιοκτήτες επισκέπτονται τα αυτοκινητικά φόρουμ αναζητώντας απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ελάχιστοι όσοι γνωρίζουν τι προκαλεί τον σχηματισμό αυτών των κάθετων γραμμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σχηματισμός των τελευταίων οφείλεται στην οξείδωση του αλουμινίου από τα οποίο είναι κατασκευασμένες οι βάσεις των πλευρικών καθρεπτών των αυτοκινήτων μας.

Όταν το νερό εισέρχεται επί πολλά χρόνια μέσα στα εν λόγω εξαρτήματα, τότε το υλικό αρχίζει να αποσυντίθεται. Και μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας, σχηματίζεται ένα λευκό υγρό το οποίο «τρέχει» στο αμάξωμα, προκαλώντας, με την πάροδο του χρόνου, φθορές στο χρώμα.

Όσοι εντοπίσετε τις εν λόγω γραμμές στο αυτοκίνητό σας, καλό θα ήταν να αποσυναρμολογήσετε και τους δύο καθρέπτες, να καθαρίσετε προσεκτικά τα ίχνη οξείδωσης και στη συνέχεια να πάρετε ένα σπρέι ψευδαργύρου ώστε να ψεκάσετε τα όποια σημεία. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσατε να βάψετε τις μεταλλικές επιφάνειες που έχουν «χτυπηθεί» από την οξείδωση.

άσπρες γραμμές κάτω από καθρέπτες αυτοκινήτου

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι σχετικά καινούργιο και το πρόβλημα δεν έχει εκδηλωθεί σε έντονο βαθμό, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τους καθρέπτες και να καλύψετε αυτά τα μεταλλικά εξαρτήματα με κερί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο θα υψώσει ασπίδα προστασίας απέναντι στην οξείδωση, αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των ενοχλητικών γραμμών.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ