Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν πλένουμε το αυτοκίνητο –Ποιο αντικείμενο πρέπει άμεσα να πετάξεις

lathos plysimo

Οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων το χρησιμοποιούν για να πλύνουν το όχημά τους, μιας και κοστίζει ελάχιστα, αλλά οι φθορές που μπορεί να προκαλέσει θα στοιχίσουν μια μικρή περιουσία.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί για αρκετούς να είναι αγγαρεία, αλλά για πολλούς είναι μια εβδομαδιαία ευχαρίστηση που προσφέρει κι ένα είδος πνευματικής ηρεμίας. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν απλό σφουγγάρι για το καθάρισμα θα πρέπει να το πετάξουν άμεσα, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο χρώμα του οχήματός σας.

lathos plysimo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ένας γνωστός μηχανικός στο YouTuber σε πρόσφατο video του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους τα σφουγγάρια μπορούν να χαράξουν το χρώμα του αυτοκινήτου, προτείνοντας αντί αυτών τη χρήση ειδικών μάλλινων γαντιών. Ο ίδιος, αφού παραδέχτηκε ότι σαν νέος χρησιμοποιούσε κι αυτός σφουγγάρια για το πλύσιμο του αυτοκινήτου, ανέφερε τις φθορές που μπορούν να δημιουργήσουν στο βερνίκι του χρώματος.

Το video προκάλεσε κύμα σχολίων από λάτρεις των αυτοκινήτων και άλλους οδηγούς, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους συμβουλές για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Μεταξύ άλλων πρότειναν να μην φοράει κάποιος κλειδιά στο εξωτερικό των ρούχων όταν πλένει το αυτοκίνητο, καθώς αυτά θα μπορούσαν επίσης να γρατζουνίσουν το χρώμα, ενώ άλλοι συνέστησαν να αποφεύγονται τα πλυντήρια αυτοκινήτων με βούρτσες, προτείνοντας πλύσιμο χωρίς άγγιγμα.

lathos plysimo 3

Επιπλέον, πολλά σχόλια εστίασαν στη μη χρήση υγρού πιάτων, το οποίο μπορεί να διαβρώσει το προστατευτικό στρώμα του χρώματος, μιας και είναι καυστικό για το βερνίκι του αυτοκινήτου και μπορεί να προκαλέσει το ξεφλούδισμά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί για σφουγγάρι, ιδανική είναι και η λύση των πετσετών μικροϊνών, οι οποίες δεν επιτρέπουν το χάραγμα του χρώματος. Βέβαια, όταν πλένουμε μόνοι μας το αυτοκίνητο, πάντα πρέπει να έχουμε δύο κουβάδες: έναν με καθαρό νερό, όπου θα ξεπλένουμε το γάντι ή την πετσέτα μετά από κάθε φορά που το περνάμε από το όχημα, και έναν με νερό και το καθαριστικό υγρό της επιλογής μας.

lathos plysimo 3

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κουβάδες πρέπει να έχουν ξεπλυθεί καλά πριν από τη χρήση τους, ενώ θα πρέπει να φέρουν και σήτα στον πάτο τους, ώστε οι ρύποι να περνάνε κάτω από αυτήν και να μην κινδυνεύει έτσι το χρώμα από μικρογρατζουνιές, ενώ πάντα πλένουμε από πάνω προς τα κάτω.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ