Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν παρκάρουμε -Η κίνηση που ξεχνάμε

λάθος παρκάρισμα

Ακριβά είναι πολύ πιθανόν να μας στοιχίσει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί κατά τη διαδικασία της στάθμευσης ενός αυτοκινήτου, παραλείποντας μια απλή και γρήγορη κίνηση.

Συνήθως όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας «ευθυγραμμίζουμε» τους εμπρός τροχούς έτσι ώστε να μην εξέχουν από τους θόλους. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που έχουν τη συνήθεια να αφήνουν τους τροχούς τους στριμμένους, κάτι το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι στριμμένοι τροχοί σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορούν να δυσκολέψουν τα διερχόμενα οχήματα, ιδίως σε στενούς δρόμους, αφού ο τροχός εξέχει από το αμάξωμα και έτσι μειώνει το διαθέσιμο πλάτος ακόμη περισσότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
λάθος παρκάρισμα

Είναι σίγουρα, μια κίνηση που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους υπόλοιπους, ενώ στην περίπτωση κακού υπολογισμού και επαφής από την πλευρά του οχήματος που διέρχεται, η ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης μπορεί να είναι σημαντική και αρκετά δαπανηρή.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν και κάποια ζητήματα τεχνικής φύσεως που προκύπτουν από αυτή την μάλλον κακή συνήθεια κάποιων οδηγών.

Το πρώτο έχει να κάνει με το υδραυλικό σύστημα του τιμονιού, αφού εάν αφήνουμε το αυτοκίνητο με τους τροχούς στραμμένους σε συχνά διαστήματα, τότε η αντλία του συστήματος ζορίζεται και φθείρεται πιο γρήγορα, απαιτώντας έτσι σύντομα αλλαγή.

λάθος παρκάρισμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο αφορά στους εμπρόσθιους συνδέσμους της ανάρτησης, μιας και εάν το αυτοκίνητο παρκάρει συχνά με τους τροχούς στριμμένους, τότε οι σύνδεσμοι σιγά-σιγά χάνουν την ελαστικότητά τους μιας και είναι μόνιμα τεντωμένοι.

Τέλος, υπάρχει ζήτημα και με τα ελαστικά, ιδίως σε κάποια αυτοκίνητα όπου οι τροχοί δημιουργούν μεγάλη κλίση όταν στρίβουν, καθώς και συνολικά με όλο το εμπρόσθιο σύστημα του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ