Το λάθος που κάνουμε όλοι με τον λεβιέ ταχυτήτων και μπορεί να μας κοστίσει 500 ευρώ

Driving manual

Μια φαινομενικά αθώα κίνηση που κάνουμε όλοι ως οδηγοί, συνήθως υποσυνείδητα, μπορεί να μας προκαλέσει μπελάδες και να μας κοστίσει παράλληλα εκατοντάδες ευρώ.

Η μηχανική βλάβη, η δυσλειτουργία ή η καταστροφή μηχανικών μερών ενός αυτοκινήτου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή αλλά και την κατηγορία στην οποία ανήκει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τις αιτίες οι μηχανικές βλάβες μπορούν να χωριστούν γενικότερα σε δύο κατηγορίες: στις βλάβες που προέρχονται από κάποια αστοχία στον σχεδιασμό ή τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί απο την εταιρεία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και κατασκευής του αυτοκινήτου και σε εκείνες όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ίδιος ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Μάλιστα οι περισσότερες από τις βλάβες που παρουσιάζουν συνήθως τα αυτοκίνητα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και τις κακές συνήθειες του οδηγού. Και ενώ κάποιες από αυτές τις συνήθειες είναι συνήθως εξόφθαλμες ως προς τις καταστροφικές τους συνέπειες στο μέλλον-για παράδειγμα η συντήρηση του αυτοκινήτου σε μεγαλύτερα διαστήματα από αυτά που προβλέπει ο κατασκευαστής- κάποιες άλλες δεν προκαλούν καν υποψία ως προς τη ζημιά που μπορούν να δημιουργήσουν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παράδειγμα για ακούσια πρόκληση ζημιάς στον αυτοκίνητο από την πλευρά του οδηγού είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται τον επιλογέα των ταχυτήτων του μηχανικού κιβωτίου στην καθημερινότητά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η συνήθεια είναι κακή για την υγεία του κιβωτίου καθώς έτσι ασκείται άσκοπα τάση στις φουρκέτες και η πρόωρη αντικατάστασή τους είναι ένα ζήτημα μερικών εκατοντάδων ευρώ, ενώ φθορά από αυτή τη συνήθεια μπορεί να προκληθεί και σε άλλα μέρη του κιβωτίου. Ακόμη χειρότερα, σε βάθος χρόνου και εφόσον δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση μπορεί να γίνει ζημιά εν κινήσει με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ