Το λάθος που κάνουμε όλοι στο βενζινάδικο και μπορεί να μας κοστίσει 100 ευρώ -Τι ξεχνάμε

τάπα βενζίνης

Ένα μικρό λάθος που κάνουμε όλοι μας στο αυτοκίνητο και μπορεί να μας κοστίσει ακριβά εντόπισε ένας χρήστης του Tik Tok και το video το οποίο δημοσίευσε έγινε αυτομάτως viral.

Ως γνωστόν τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, υπάρχουν ωστόσο και κάποια τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε γλιτώνοντας όχι μόνο χρόνο και κόπο αλλά και χρήμα.

Σε αυτήν ακριβώς κατηγορία ανήκει και το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι κατά την επίσκεψή μας σε ένα πρατήριο καυσίμων, θέτοντας σε κίνδυνο τη… μακροζωία τού οχήματός μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παράλειψη την οποία επεσήμανε ένας χρήστης του Tik Tok, αναδεικνύοντας μια άγνωστη στους περισσότερους «λειτουργία» την οποία μπορεί να υπηρετήσει το μεταλλικό κάλυμμα το οποίο προστατεύει το στόμιο της δεξαμενής καυσίμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τάπα βενζίνης

Ο λόγος για την υποδοχή που έχει σχεδιαστεί κατά αυτόν τον τρόπο ώστε να υποδέχεται την τάπα του στομίου, ώστε αυτή να μην «κρέμεται» και να μην «πληγώνει» την επιφάνεια του αμαξώματος.

Μπορεί ωστόσο αυτή η κίνηση ή αν προτιμάτε η παράλειψη να μας βάλει σε μπελάδες και να μας κοστίσει ακριβά.

Η απάντηση είναι ναι, καθώς αν δεν τοποθετήσουμε την τάπα της βενζίνης ή του diesel στο προβλεπόμενο σημείο αυτή θα αιωρείται -σαν άλλο εκκρεμές- προκαλώντας με το πέρασμα του χρόνου γρατζουνιές και μια ευδιάκριτη «θαμπάδα».

τάπα βενζίνης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, το γεγονός ότι η πλαστική στις περισσότερες των περιπτώσεων τάπα καυσίμου μπορεί να συγκρατεί κάποιες σταγόνες καύσιμου κάνει τα πράγματα πιο επικίνδυνα, καθώς η άμεση επαφή με την επιφάνεια του αμαξώματος μπορεί να προκαλέσει ή να επιταχύνει τη διάβρωση του χρώματος.

Αξιοποιώντας, λοιπόν, την υποδοχή για την τάπα και πραγματοποιώντας μια απλή κίνηση γλιτώνουμε τα χειρότερα και ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα μιας φθοράς, η αποκατάσταση της οποίας μόνο εύκολη και φθηνή δεν είναι.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ