Πώς με μισό ευρώ μπορείς να κρατήσεις για πάντα καθαρό το παρμπρίζ του αυτοκινήτου -Το άγνωστο κόλπο

Το κόλπο με το μισώ ευρώ για παρμπρίζ χωρίς σταγόνες

Με ελάχιστο κόστος και τη χρήση μόλις δύο προϊόντων που μπορούμε να βρούμε στο σπίτι μας μπορούμε να φτιάξουμε υδροαπωθητικό σπρέι που δεν επιτρέπει στις σταγόνες να μένουν επάνω στο παρμπρίζ.

Τώρα που οι βροχές έχουν αρχίσει να κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους τα υδροαπωθητικά σπρέι αποτελούν μία έξτρα λύση για να παραμένει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου «καθαρό» από σταγόνες.

Τα υδροαπωθητικά σπρέι περιορίζουν επίσης και τη χρήση του πλυστικού συστήματος του παρμπρίζ του αυτοκινήτου κάνοντας έτσι οικονομία και στο σχετικό υγρό που το καθαρίζει, σε συνδυασμό με τη χρήση των υαλοκαθαριστήρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγκεκριμένα σπρέι δείχνουν στην πράξη τις δυνατότητές τους όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου με τον οδηγό να βλέπει τις σταγόνες του νερού που πέφτουν στο παρμπρίζ να γλιστρούν και να «εξαφανίζονται» χωρίς να χρησιμοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες.

Τα υδροαπωθητικά σπρέι μπορεί να τα αγοράσει κανείς στο εμπόριο με την τιμή τους να ξεκινά από τα 4-5 ευρώ. Ωστόσο με λιγότερο από ένα δέκατο του κόστους μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπρέι για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, κατά πάσα πιθανότητα χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι για να αγοράσετε αυτά που χρειάζεστε.

Για το DIY υδροαπωθητικά σπρέι το μόνα που χρειάζεται να έχετε είναι ένα μπουκάλι ψεκασμού (όπως είναι τα μπουκάλια που έχουν υγρό για τον καθαρισμό των τζαμιών), νερό και υγρό μαλακτικό ρούχων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη δοσολογία του μείγματος απαιτούνται περίπου ένα καπάκι μαλακτικού υγρού ρούχων (γύρω στα 50 ml) και 250-300 ml νερού. Ρίχνουμε το νερό και το μαλακτικό μέσα στο μπουκάλι και τα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο.

Το μείγμα πρέπει να είναι όσο πηχτό χρειάζεται ώστε να μπορεί να ψεκαστεί στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Αν δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ρευστότητας αραιώστε ρίχνοντας λίγο περισσότερο νερό.

Τα αποτέλεσμα του πολύ φτηνού αυτού υδροαπωθητικού σπρέι μπορεί να τα δείτε στην πράξη στο video που ακολουθεί. Αυτό που χρειάζεται επίσης να θυμάστε είναι πως οι ιδιότητες του φιλμ που δημιουργεί το σπρέι που φτιάξατε είναι προσωρινές και θα πρέπει να το εφαρμόζετε στο παρμπρίζ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έπειτα από πλύσιμο ή έπειτα από δυνατή βροχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ