Το άγνωστο κόλπο -Πώς με μόνο 1 ευρώ μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο

Vinegar cleaning mix 1

Η καθαρή και με ευχάριστη μυρωδιά καμπίνα χαρίζει μια ευχάριστη αίσθηση στον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά ακόμα πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι αυτή η αίσθηση επιτυγχάνεται με ελάχιστο κόστος.

Η ανοιξιάτικη και η καλοκαιρινή περίοδος του χρόνου παρουσιάζουν αυξημένη κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Λογικό θα πούμε εμείς, καθώς πολλές οικογένειες και παρέες πάνε βόλτες και εκδρομές για να έρθουν πιο κοντά στην φύση και τις ανάγκες τους.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι «ταξιδιώτες» θα περάσουν αρκετή ώρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους, οπότε είναι πολύ σημαντικό να αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία η παραμονή σε αυτό.

New car smell 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καθαρή και σε τάξη καμπίνα του αυτοκίνητου, βοηθά στο να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού, αναβαθμίζοντας την άνεση και την ευκολία χρήσης που απολαμβάνει. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματοποίηση μιας διαδρομής με ένα «προσεγμένο» αυτοκίνητο, ευνοεί σημαντικά και την ασφάλεια.

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζει άμεσα την αίσθηση καθαριότητας του αυτοκινήτου μας είναι και η μυρωδιά. Δεν αποτελεί μυστικό, μιας και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων διαθέτουν ένα σημαντικό ποσό πόρων απλώς για να το κάνουν να μυρίζει ευχάριστα.

New car smell 3

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου και της χρήσης, η ευχάριστη μυρωδιά του «καινούργιου» αυτοκινήτου εξαφανίζεται. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να κάνουμε το αυτοκίνητό μας να μυρίζει πάντα όμορφα, με έναν απλό, γρήγορο και πολύ φθηνό τρόπο.

Δύο πράγματα μόνο χρειάζονται και τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας: νερό και μερικές σταγόνες μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό ρούχων είναι ιδανικό για να χαρίσει μια ευχάριστη μυρωδιά στις ταπετσαρίες του εσωτερικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
New car smell 4

Καλό θα είναι το μίγμα να τοποθετηθεί σε ένα μπουκάλι σπρέι για ευκολότερη χρήση και ακρίβεια. Λίγες μόνο σταγόνες από το μαλακτικό ρούχων στο μίγμα, αρκούν για να μεταμορφώσουν την αίσθηση καθαριότητας της καμπίνας του αυτοκινήτου.

Το μίγμα θα το ψεκάσετε στις υφασμάτινες ταπετσαρίες που υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ και την μοκέτα του εσωτερικού, όχι στα πατάκια για λόγους ασφάλειας. Αποφύγετε επίσης τον ψεκασμό των καθισμάτων και της οροφής, για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ