Κινητό στο αυτοκίνητο -Οι εφαρμογές που μπορούν να σου σώσουν τη ζωή

Κινητό στο αυτοκίνητο

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε αξιοποιώντας την τεχνολογία και ειδικότερα πέντε σωτήριες εφαρμογές.

Μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κάθε χρόνο περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων τα οποία οφείλονται στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι πρόστιμα για τους οδηγούς που δεν μπορούν να κόψουν την κακή και εξαιρετικά επικίνδυνη συνήθεια είτε της ομιλίας, είτε της αποστολής μηνυμάτων και της περιήγησης είναι ιδιαίτερα αυστηρά, η χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης παραμένει ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κινητό στο αυτοκίνητο

Η διαπίστωση αυτή οδήγησε πολλούς να μιλήσουν ακόμα και για την εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού σε όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το οποίο θα περιορίζει τις λειτουργίες και τις ανεξάντλητες πλέον δυνατότητες ενός smartphone μόλις η ταχύτητα κίνησης θα υπερβαίνει για π.χ. τα 30 χλμ./ώρα.

Η πρόταση ή αν προτιμάτε η σύσταση αυτή δεν εισακούστηκε, με τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων αλλά και τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εστιάζουν στην ενσωμάτωση των λειτουργιών ενός smartphone στο αυτοκίνητο παρά στον περιορισμό της εκτεταμένης χρήσης του σε αυτό.

Κινητό στο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του «Do Not Disturb Mode» το οποίο ενσωματώθηκε στο iOS 11 της Apple, το Google Assistant driving mode και το In-Trafic Reply της Samsung τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στον χρήση του τηλεφώνου, έστω και προαιρετικά είτε να απορρίψει αυτόματα τις εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα είτε να απλοποιήσει κυρίως μέσω των φωνητικών εντολών τη χρήση επιμέρους εφαρμογών, όπως αυτή της πλοήγησης.

Ανάλογη προσπάθεια κατέβαλαν και ανεξάρτητοι developers εφαρμογών, οι οποίοι δημιούργησαν apps που επί της ουσίας θέτουν αυτόματα ένα smartphone σε driving mode τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την πορεία του.

Κινητό στο αυτοκίνητο

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Drivemode, του AutoMate και του AutoZen, τρεις εφαρμογές που σκοπό έχουν να κάνουν πιο εύκολη τη χρήση ενός smartphone στο αυτοκίνητο, ελαχιστοποιώντας τη πιθανότητα απόσπασης της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η βέλτιστη επιλογή είναι εκείνη της ενσωμάτωσης των λειτουργιών ενός smartphone στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, ωστόσο, όταν αυτό δεν είναι για τεχνικούς λόγους εφικτό τότε υπάρχουν λύσεις που μπορούν να… λύσουν στην κυριολεξία τα χέρια του οδηγού.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ