Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το φίλτρο καμπίνας;

Car Cabin Filter 1

Το φίλτρο καμπίνας ευθύνεται αποκλειστικά για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στο αυτοκίνητο μας. Πρόκειται για θέμα υγείας και ασφάλειας, οπότε καλό είναι να μην το παραμελούμε.

Όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον δρόμο έχουν φίλτρο καμπίνας. Στα πιο σύγχρονα το συναντάμε πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ενώ στα παλαιότερα κοντά στον καθρέπτη του χώρου κινητήρα.

Car cabin filter 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φίλτρο καμπίνας αποτελεί το μοναδικό μέσο καθαρισμού του αέρα που κυκλοφορεί στο σύστημα κλιματισμού και είναι υπεύθυνο για την συγκράτηση βλαβερών ρύπων, σκόνης, γύρης και πολλών ακόμη μικροσωματιδίων και μικροβίων. Και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, μόνο ένα μελετημένο και επώνυμο φίλτρο καμπίνας μπορεί να διασφαλίσει την καλή ποιότητα αέρα που ανεπνέετε εσείς και οι συνεπιβάτες.

Στην περίπτωση όπου το φίλτρο καμπίνας του αυτοκίνητου μας έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής, περίπου στον ένα χρόνο, τότε τα καυσαέρια κυκλοφορούν ελεύθερα στο σύστημα κλιματισμού και μάλιστα, σε υψηλότερο επίπεδο από το να είχατε ανοιχτά τα παράθυρα. Επιπλέον, δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την γύρη και άλλα αλλεργιογόνα, επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ την ατμόσφαιρα της καμπίνας.

Car Cabin Filter 3

Η πλειοψηφία των κατασκευαστών συνιστούν αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας μία φορά τον χρόνο ή κάθε 15.000 χλμ.. Η αλήθεια όμως είναι ότι παίζουν σημαντικό ρόλο οι συνθήκες κίνησης, και σε περίπτωση που κινείστε σε αστικό περιβάλλον ή με έντονη σκόνη να χρειαστεί να το αλλάζετε δύο φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντικατάστασή του είναι μια εύκολη υπόθεση που δεν απαιτεί εργαλεία, ενώ το κόστος ενός επώνυμου φίλτρο ενεργού άνθρακα κυμαίνεται κοντά στα 15 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο και με πολύ μικρό κόστος, όχι μόνο θα είστε σίγουροι για την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε όταν οδηγείτε, αλλά θα δείτε και διαφορά στην ροή αέρα του συστήματος κλιματισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ