Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες: Τι να κάνω για να προστατέψω το αυτοκίνητό μου

Car fade paint

Όπως είναι γνωστό, ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι δύο από τους μεγαλύτερους εχθρούς του αυτοκινήτου. Τι πρέπει να κάνετε για να το προστατέψετε;

Ένα αυτοκίνητο εκτεθειμένο για μεγάλο διάστημα στον ήλιο, κινδυνεύει να εμφανίσει σημαντικά προβλήματα στο αμάξωμά του, ιδίως εάν αυτό είναι βαμμένο σε σκούρα απόχρωση. Άλλωστε, οι υπεριώδεις ακτίνες καταστρέφουν το χρώμα και η ακτινοβολία μπορεί να φτάσει ακόμη και στη βάση του, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διάβρωση.

Η πρώτη και πιο βασική ενέργεια λοιπόν που πρέπει να κάνει ο οδηγός του είναι να το παρκάρει στη σκιά. Φυσικά, εάν αυτό δεν είναι δυνατό να συμβαίνει συχνά, θα βοηθήσει το αυτοκίνητό σας εάν το πλένετε την περίοδο του καλοκαιριού συχνά. Οι σκονισμένες επιφάνειες έχουν την τάση να ξεθωριάζουν άνισα και παράλληλα, ακόμη και να κρύβουν το ξεθώριασμα του χρώματος, όποτε το συχνό πλύσιμο βοηθάει το χρώμα στο να μην ξεθωριάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Car wash

Σημειώστε επιπλέον, ότι στις υψηλές θερμοκρασίες τυχόν κουτσουλιές από πουλιά ή πίσσα κ.λπ., θα κολλήσουν ακόμη περισσότερο στο χρώμα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε άσχημους και όχι εύκολα επισκευάσιμους, λεκέδες και «τρύπες».

Φυσικά και εκτός από την εξωτερική του επιφάνεια, ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο για πολλές ώρες και ημέρες στον ήλιο κινδυνεύει να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στο εσωτερικό του. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία στη καμπίνα σε μια ημέρα καύσωνα μπορεί να ανέβει μέχρι και στους 80 βαθμούς κελσίου, με αποτέλεσμα το παλιό ή φθηνό πλαστικό να κινδυνεύει να λυγίζει ή να σπάει.

Car sun protection
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα είναι να τοποθετήσετε στο παρμπρίζ ένα κάλυμμα ηλιοπροστασίας, που δεν θα αφήσει τις ακτίνες του ηλίου να εισέλθουν στο εσωτερικό. Παράλληλα, θα βοηθήσει και η τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών, εάν βέβαια είσαστε σύμφωνοι και με το αισθητικό αποτέλεσμα.

Προσέξτε τέλος να μην αφήνετε στο εσωτερικό επικίνδυνα ή ακόμη και εύφλεκτα αντικείμενα, καθώς επίσης και μπαταρίες ή κάποια γυαλιά, που μπορούν να λειτουργήσουν ως φακός αντανάκλασης του φωτός του ήλιου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ