Αυτή είναι η «κρυφή» τρύπα στην πόρτα των αυτοκινήτων που ελάχιστοι έχουν δει -Ποια είναι η χρήση της

Πόρτα αυτοκινήτου

Σε όλα τα αυτοκίνητα υπάρχει μια τρύπα στο κάτω μέρος των πλαϊνών πορτών που επιτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Ποιος είναι αυτός;

Οι λειτουργίες και πρακτικές που εφαρμόζει κάθε αυτοκίνητο είναι πολλές και σίγουρα, υπάρχουν αρκετές που έχουν ξεφύγει από τη γνώση ακόμη και αυτών που αρέσκονται να μαθαίνουν τα πάντα στο όχημά τους.

Φως σε μια από αυτές έρχεται να ρίξει το διαδίκτυο όπου ένα βίντεο μπορεί να έχει πλήρως αποκαλυπτική δράση, όπως συνέβη πρόσφατα με ένα οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την έκπληξη των χρηστών.

Στο εν λόγω βίντεο πρωταγωνιστεί η πόρτα του οδηγού ενός αυτοκινήτου, από το κάτω μέρος της οποίας φαίνεται πως ξεχειλίζει μεγάλη ποσότητα νερού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ερώτημα που αναδύθηκε στην επιφάνεια από πολλούς χρήστες είναι πώς βρέθηκε αυτό το νερό μέσα στην πόρτα. Πρόκειται, ωστόσο, για το νερό που περνά μέσα από τα παράθυρα των αυτοκινήτων κατά τις βροχοπτώσεις και συγκεντρώνεται στο εσωτερικό των θυρών.

Νερό πόρτα

Πολλά οχήματα, στο κάτω μέρος των θυρών έχουν μία τρύπα που εξυπηρετεί ακριβώς αυτό τον λόγο, δηλαδή την αυτόματη εκροή του νερού το οποίο έχει συγκεντρωθεί στην πόρτα. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η εν λόγω τρύπα ενδέχεται να «βουλώσει» λόγω της συγκέντρωσης μικροσωματιδίων ή σκόνης, κάτι που καθιστά αναγκαία την απόφραξή της.

Υπάρχουν δε και αρκετά αυτοκίνητα που η τρύπα καλύπτεται από μία τάπα εκροής νερού, η οποία αποτρέπει την αυτόματη απομάκρυνση του τελευταίου από τη θύρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για να απομακρυνθεί το νερό πρέπει να αφαιρέσει την τάπα από την πόρτα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού στη θύρα, ο οδηγός ενδέχεται να ακούει έναν ήχο που παραπέμπει στην ύπαρξη ενός μπουκαλιού νερού που δεν συγκρατείται σε μία θήκη του αυτοκινήτου, αλλά κινείται πέρα δώθε ανεξέλεγκτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω ακουστικό ερέθισμα θα πρέπει να «ενεργοποιήσει» τον οδηγό, ώστε να αφαιρέσει την τάπα ή να ξεβουλώσει την τρύπα για την εκροή του νερού.

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ