Γιατί το χειμερινό υγρό καθαρισμού παρμπρίζ είναι επικίνδυνο το καλοκαίρι;

Windshield fluid 1

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν ή υποτιμούν το συγκεκριμένο θέμα, και ας αφορά την υγεία όλων των επιβατών.

Παρά το γεγονός ότι έχει μείνει ένας μήνας μέχρι να μπει το καλοκαίρι, πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το χειμερινό υγρό καθαρισμού στους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους οδηγούς που έβαλαν ή αγόρασαν μεγάλη συσκευασία καθαριστικού στο τέλος της χειμερινής περιόδου και δεν θέλουν να πάει χαμένη. Λογικό, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Windshield Fluid 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την έλευση των θερινών μηνών, οι δρόμοι στεγνώνουν και η κατανάλωση του υγρού καθαριστικού του παρμπρίζ πέφτει κατακόρυφα. Αυτό σημαίνει όμως ότι το χειμερινό υγρό που εμποδίζει τον πάγο, μένει αχρείαστο στο ειδικό ρεζερβουάρ. Ωστόσο, ο οδηγός το χρησιμοποιεί για να καθαρίσει το παρμπρίζ του, κάτι που μοιάζει φυσιολογικό.

Στην πραγματικότητα όμως, η χρήση του συγκεκριμένου υγρού τους θερινούς μήνες δεν ενδείκνυται. Η βάση του συγκεκριμένου υγρού είναι μία δηλητηριώδης αλκοόλη που δεν πρέπει να εισπνέουμε κατά την χρήση της.

Windshield Fluid 3

Το χειμώνα, αυτός ο κίνδυνος για την υγεία είναι αποδεκτός σε κάποιο βαθμό, γιατί δεν επιτρέπει στο υγρό να παγώσει και μπορείτε να καθαρίσετε το παρμπρίζ. Το καλοκαίρι όμως, είναι αχρείαστη τόσο η έντονη και επικίνδυνη μυρωδιά του υγρού, όσο και οι ιδιότητές του. Οι ρύποι του καλοκαιριού διαφέρουν και αφορούν περισσότερο έντομα, άσφαλτο και γύρη. Για αυτό το θερινό υγρό καθαρισμού παρμπρίζ έχει διαφορετική σύνθεση που βοηθά στην απομάκρυνση των συγκεκριμένων ρύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως, με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να απαλλαγείτε από το χειμερινό υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ που βρίσκεται στο ειδικό ρεζερβουάρ. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ψεκάζετε καθαριστικό την ώρα που πλένετε το αυτοκίνητο σε ένα πλυντήριο. Μετά μπορείτε να το γεμίσετε με θερινό υγρό καθαρισμού και νερό.

Windshield Fluid 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ