Πώς μπορείς να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου σου με μόλις 1 ευρώ -Το άγνωστο κόλπο

Το τρικ για να αφαιρείς γρατσουνιές στο αυτοκίνητο με ένα ευρώ

Κι όμως υπάρχει ένας πολύ οικονομικός τρόπος για να αφαιρέσετε γρατζουνιές από το αμάξωμα του αυτοκινήτου σας χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείτε το συνεργείο.

Η εμφάνιση γρατζουνιών στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου είναι ένα συχνό φαινόμενο, ειδικά για τους οδηγούς που κινούνται καθημερινά στο κέντρο της πόλης.

Είτε από δική μας υπαιτιότητα είτε από λάθος υπολογισμό άλλου οδηγού, το αυτοκίνητο συνήθως «μαζεύει» γρατζουνιές στα άκρα του αμαξώματος, περισσότερο στους προφυλακτήρες και στο ύψος της μέσης πόρτας. Μικρές γρατζουνιές που προέρχονται συνήθως από λάθος υπολογισμούς, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γρατζουνιές, ακόμη περισσότερο οι βαθύτερες όπου έχει γδαρθεί πολύ και η μπογιά, δεν είναι ότι καλύτερο για την «υγεία» του αμαξώματος και πρέπει να αφαιρούνται το συντομότερο δυνατό. Με την απουσία της μπογιάς, που λειτουργεί και ως προστασία για τα μεταλλικά πάνελ, τα τελευταία αρχίζουν σιγά-σιγά να οξειδώνονται με τη σκουριά να κάνει την εμφάνισή της.

Για να αφαιρέσουμε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο η πρώτη λογική σκέψη που έρχεται στο μυαλό μας είναι η επίσκεψη σε ένα βαφείο-φανοποιείο. Ωστόσο αν η γρατζουνιά δεν είναι βαθιά και δεν έχει αφαιρεθεί επί της ουσίας μπογιά, τότε η επιδιόρθωση μπορεί να γίνει στο σπίτι και μάλιστα ανέξοδα.

Για να εξαφανίσετε τις μικρές γρατζουνιές από το αμάξωμα αυτά που χρειάζεται να έχετε στη διάθεσή σας είναι ένα καθαρό πανάκι μικροϊνών και ένα σπρέι μαλλιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη γρατζουνιά ή τα κατάλοιπα μπογιάς άλλου αυτοκινήτου από το αμάξωμα του δικού σας οχήματος θα πρέπει να δοκιμάσετε το σπρέι και το πανάκι σε κάποιο μη εμφανές σημείο ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και δεν θα προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στη βαφή.

Για να εφαρμόσετε το σπρέι μαλλιών πρέπει πρώτα να καθαρίσετε την επιφάνεια που έχει τις γρατζουνιές. Έπειτα ψεκάζετε μια μικρή ποσότητα σπρέι πάνω στη γρατσουνιά και ξεκινάτε άμεσα να τρίβετε ελαφρά την περιοχή με το πανάκι το οποίο και έχετε βρέξει με νερό.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αν η γρατζουνιά είναι ρηχή και δεν έχει πειραχτεί η μπογιά, τότε το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα και να σας γλιτώσει παράλληλα ακόμη και από εκατοντάδες ευρώ σε έξοδα επισκευής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ