Γλιτώστε έως και 20% καύσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού -Ποια είναι η κίνηση που πρέπει να κάνεις

Glitoste eos kai 20% kafsimo me to patima enos koumpiou

Καθώς ξεκινά η περίοδος της ζέστης και των διακοπών, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο γίνονται πιο συχνά, όπως και η χρήση του κλιματιστικού.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας και τον καύσωνα προ των πυλών, η χρήση του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο καθίσταται όχι μόνο επιθυμητή, αλλά και απαραίτητη. Ωστόσο, μαζί με τον δροσερό αέρα έρχεται και η αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, καθώς το σύστημα ψύξης, στην προσπάθειά του να μειώσει τη θερμοκρασία της καμπίνας, καταναλώνει σημαντική ενέργεια.

Glitoste eos kai 20 kafsimo me to patima enos koumpiou 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει, όμως, ένα απλό τρικ που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντική ποσότητα καυσίμου, ακόμη και όταν ο κλιματισμός λειτουργεί στο φουλ.

Ο κλιματισμός, για να ρίξει τη θερμοκρασία στην καμπίνα, χρησιμοποιεί αέρα είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό του οχήματος. Όταν ο αέρας προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον, τα συστήματα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να τον ψύξουν, σε σύγκριση με τον αέρα που προέρχεται από το εσωτερικό.

Glitoste eos kai 20 kafsimo me to patima enos koumpiou 3

Παρόλο που και στις δύο περιπτώσεις ο αέρας φιλτράρεται, όταν προέρχεται από το εσωτερικό, αποφεύγεται η είσοδος σκόνης, ρύπων, δυσάρεστων οσμών και, κυρίως, αέρα με υψηλότερη θερμοκρασία.

Το μυστικό για την εξοικονόμηση καυσίμου βρίσκεται στο κουμπί ανακύκλωσης αέρα. Πατώντας το, το σύστημα χρησιμοποιεί τον αέρα που βρίσκεται ήδη μέσα στην καμπίνα, ο οποίος σταδιακά ψύχεται. Αυτό σημαίνει ότι ο συμπιεστής και τα σχετικά ηλεκτρικά συστήματα χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να επιτύχουν την επιθυμητή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα την άμεση μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Glitoste eos kai 20 kafsimo me to patima enos koumpiou 4

Σε ένα ταξίδι, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες όπου ο εξωτερικός αέρας είναι πιο ζεστός, η χρήση της ανακύκλωσης αέρα μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έως και 20% καύσιμο. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική μείωση του κόστους, ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις, αφού ο οδηγός μπορεί να γλιτώσει έως και 4 ευρώ ανά 100 χλμ.

Σε αστικό περιβάλλον, όπου η αυξημένη ροή των οχημάτων σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση και συνήθως οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, η εξοικονόμηση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη, ενώ έχει θετική επίδραση και στην αυτονομία των ηλεκτρικών.

Glitoste eos kai 20 kafsimo me to patima enos koumpiou 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν κατακλείδι, με το απλό πάτημα του κουμπιού ανακύκλωσης αέρα, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μην ξεχνάτε να το χρησιμοποιείτε, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια και τις ώρες με υψηλές θερμοκρασίες, για να απολαύσετε μια δροσερή και οικονομική διαδρομή.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ