Τι είναι αυτές οι μαύρες κουκίδες που υπάρχουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου;

παρμπρίζ αυτοκινήτου κουκκίδες

Οι μαύρες κουκκίδες που συναντούμε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας, επιτελούν έναν πολύ σημαντικό ρόλο και δεν βρίσκονται εκεί για κάποιον αισθητικό λόγο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο τα παρμπρίζ στα σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν μαύρες κουκκίδες, σχηματίζοντας ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό μοτίβο σε εκείνο το σημείο που συναντούν τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος;

Αν ναι τότε τα όσα ακολουθούν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δώσουν απάντηση στα ερωτήματά σας, ρίχνοντας φως στον άγνωστο ρόλο που διαδραματίζουν οι μαύρες και για αρκετούς αντιαισθητικές κουκκίδες στα παρμπρίζ των σύγχρονων οχημάτων.

παρμπρίζ κουκκίδες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί της ουσίας ο ρόλος των μαύρων κουκίδων στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου είναι διπλός. Ο κυριότερος είναι ότι αποτελούν μέρος της ενίσχυσης του υαλοπίνακα στα σημεία που αυτό εφαρμόζει με τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος.ADVERTISING

Τα μαύρα… στίγματα αποτελούν επί της ουσίας το τελείωμα της ενίσχυσης αυτού που έχει δεχθεί το παρμπρίζ ώστε να λειτουργήσει ως μέρος του πλαισίου ενισχύοντας την ακαμψία του. Η ενισχυτική μεμβράνη η οποία τοποθετείται στα σημεία επαφής του παρμπρίζ με έχει μαύρο χρώμα και οι κουκκίδες που βλέπουμε εμείς έρχονται ως συνέχεια της μαύρης επιφάνειας.

Πέρα, λοιπόν, από την πρακτική διάσταση την οποία υποστηρίζουν οι μαύρες κουκκίδες, εξασφαλίζουν και την ομαλότερη μετάβαση από το απόλυτο μαύρο στην απολύτως διάφανη επιφάνεια του υαλοπίνακα.

Τι κάνω σε περίπτωση φθοράς;

Έχοντας απαντήσει στο ερώτημα για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι μαύρες κουκκίδες, γεννάται η απορία για το αν η φθορά τους με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Η απάντηση είναι σε περίπτωση που εντοπίσουμε ότι το προστατευτικό φιλμ το οποίο έχει τοποθετηθεί στα συγκεκριμένα τμήμα του παρμπρίζ αρχίζει να φθείρεται θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του.

Αν δεν προχωρήσουμε στην αποκατάστασή του, τότε καθίσταται πιο πιθανή μια ενδεχόμενη θραύση, καθώς το παρμπρίζ χάνει την ιδιότητά του ανθίσταται στις στρεβλώσεις που μεταδίδονται σε αυτό από το πλαίσιο του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παρμπρίζ κουκκίδες

Στην περίπτωση μάλιστα που απαιτηθεί η αντικατάσταση του ενισχυτικού φιλμ, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό συνεργείο καθώς δεν υπάρχει τρόπος ώστε να προβείτε στη συγκεκριμένη ενέργεια μόνοι σας.

Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα η αντικατάσταση ολόκληρου του παρμπρίζ αλλά μόνο η… ανανέωση της ενίσχυσής του. Υπάρχουν, βέβαια, και σημάδια τα οποία θα πρέπει να σας οδηγήσουν στην απόφαση αυτή, όπως οι ρωγμές ή τα μόνιμα σημάδια είτε από πετραδάκια είτε από χαλάζι.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ