Επιτρέπεται να έχω «φιμέ» πινακίδες στο αυτοκίνητο; Ποιο είναι το πρόστιμο

Φιμέ πινακίδες στο αυτοκίνητο. Τι λέει ο ΚΟΚ. Ποιο το πρόστιμο 2022

Ένα διάφανο φιμέ κάλυμμα πάνω από μία πινακίδα κυκλοφορίας ενός οχήματος μπορεί να είναι μια ελκυστική στην όψη ιδέα, όμως ο ΚΟΚ δεν δημιουργήθηκε με... αισθητικά κριτήρια.

Εκατοντάδες είναι τα αξεσουάρ που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο για να βελτιώσει αισθητικά ή να προστατεύσει το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του. Ένα αξεσουάρ που πωλείται με το πρόσχημα ότι συνδυάζει προστασία αλλά και βελτιωμένη εμφάνιση είναι και το διάφανο φιμέ κάλυμμα που τοποθετείται πάνω από τις πινακίδες κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο αν και εκ πρώτης όψεως η τοποθέτηση του εν λόγω καλύμματος στις πινακίδες του οχήματος μας δεν μπορεί να μας βάλει κάποιο μπελά, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει διαφορετική άποψη και απαιτεί πλήρη... διαφάνεια.

Για τα φιμέ προστατευτικά πινακίδων από πλεξιγκλάς ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει ότι ο οδηγός του αυτοκίνητου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων 300 ευρώ. Και αυτό γιατί οι πινακίδες κυκλοφορίες δεν είναι ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων.

Τέλος, εξυπακούεται ότι η αντικατάσταση των πινακίδων κυκλοφορίας με άλλες που δεν έχουν χορηγηθεί νόμιμα ή η παραποίηση αυτών με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) συνιστά παράβαση η οποία, πέρα του προστίμου, επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρις ενός έτους.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ