Οι πιο σημαντικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων - Δείτε τι σημαίνουν

Lights

Τα διάφορα πολύχρωμα φωτάκια που ενίοτε εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων, στο ταμπλό ή στην κονσόλα των αυτοκινήτων δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να «αγνοούνται».

Οθόνες από εδώ, οθόνες από εκεί. Τα καινούρια μοντέλα είναι πλέον πολύ μοντέρνα και προσφέρουν πάμπολλες πληροφορίες στον οδηγό. Τα πιο εξελιγμένα από αυτά ή τα πιο πολυτελή μπορεί να ενημερώνουν αναλυτικότατα μάλιστα και με κάθε λεπτομέρεια, αν κάτι δεν πάει καλά.Lights b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έχει ανάψει κάποιο λαμπάκι ανεξαρτήτως χρώματος (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή μπλε) και συμβόλου, η συμβουλή μας είναι να ανατρέξετε αρχικά στο εγχειρίδιο (manual) του αυτοκινήτου. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της δυσλειτουργίας, βλάβης ή ζημιάς, μπορεί να είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ώστε να γίνει αξιόπιστη διάγνωση και επισκευή, αν κριθεί σκόπιμο.

Από τα πιο δημοφιλή λαμπάκια είναι εκείνο του κινητήρα, το οποίο μπορεί να υποδηλώνει πολλά, αλλά όχι αναγκαστικά κάτι σοβαρό. Πρόβλημα ενδεχομένως σε κάποιον αισθητήρα, βαλβίδα, μπεκ ή και injection. Παραμείνετε ψύχραιμοι και πηγαίνετε για έλεγχο στους ειδικούς.Lights c

Από εκεί και πέρα έχουμε λαμπάκια για την ποσότητα του λαδιού (όταν π.χ. είναι χαμηλή η στάθμη), για την φθορά στο σύστημα πέδησης (δίσκοι ή τακάκια), για το χειρόφρενο, για το ABS, ASR/ESP και το δυναμό ή την μπαταρία, αν συμβαίνει κάτι με τη φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, υπάρχουν οι ανάλογες ενδείξεις για τη θερμοκρασία του κινητήρα, το φίλτρο μικροσωματιδίων, το υδραυλικό τιμόνι, το αντιψυκτικό, για τις ζώνες ασφαλείας, τους αερόσακους, το νερό στο δοχείο υαλοκαθαριστήρων, για τις πόρτες, τα φώτα ομίχλης και φυσικά ο βασιλιάς όλων, εκείνο για τη μειωμένη ποσότητα καυσίμων στο ρεζερβουάρ. Και ποιος δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο!

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ