Δυσκολεύεται να πάρει μπρος το αυτοκίνητο –Τι πρέπει να ελέγξω;

Engine start

Σε περίπτωση που ο κινητήρας του αυτοκίνητου σας δεν τίθεται σε λειτουργία, ελέγξτε πρώτα αυτά τα πέντε σημεία και μην βιαστείτε να επισκεφθείτε το συνεργείο για την λύση του προβλήματος.

Όταν ο κινητήρας παρουσιάζει δυσκολία στην εκκίνησή του, πολλοί θεωρούν ότι έχει συμβεί κάποια μεγάλη βλάβη. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην βάλετε αμέσως το χέρι στην τσέπη, τρέχοντας κατευθείαν στον μηχανικό σας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μπορεί να μην απαιτεί κάποια εξειδικευμένη λύση ή μεγάλο κόστος επισκευής.

Για αυτό τον λόγο, αναφέρουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός και δεν χρειάζεται επίσκεψη στο συνεργείο για να λυθούν, γλυτώνοντας αρκετά ευρώ από τον λογαριασμό σας. Επιπλέον, η «λύση» των πέντε πιθανών προβλημάτων που ακολουθούν, δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες μηχανολογικής φύσεως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Car battery

1. Αδύναμη μπαταρία

Η «νεκρή» μπαταρία αποτελεί ουσιαστικά έναν ασήμαντο λόγο και δεν θα δώσουμε έμφαση σε αυτό. Σε περίπτωση λοιπόν που η μπαταρία είναι μια χαρά, θα πρέπει να ελέγξετε τους πόλους και την σύνδεσή τους για τυχόν οξείδωση, μιας και αυτό το γεγονός αποτελεί μία από τις πρώτες αιτίες δυσκολίας εκκίνησης του κινητήρα.

Engine fuel
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Κακής ποιότητας καύσιμο

Ένα καύσιμο χαμηλής ποιότητας συμβάλει σημαντικά στην εμφάνιση αιθάλης στα μπουζί του κινητήρα βενζίνης, με αποτέλεσμα να μην εκκινεί. Η λύση είναι απλή, μιας και χρειάζονται αλλαγή τα μπουζί του αυτοκινήτου. Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε και κάποιο ειδικό πρόσθετο καυσίμου για να ενισχύσετε την προσπάθεια του κινητήρα να «καθαρίσει».

Asfaleiothiki

3. Καμμένη ασφάλεια

Ενα ακόμα πιθανό πρόβλημα μπορεί να είναι η χαμηλή πίεση στο σύστημα ψεκασμού, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζει την σωστή παροχή καυσίμου στους θαλάμους καύσης. Συνήθως οι κατασκευαστές λένε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην αντλία καυσίμου, μιας και η τελευταία κοστίζει αρκετά. Οι πιο έμπειροι οδηγοί θα ελέγξουν πρώτα το ηλεκτρικό κύκλωμα και τις πιθανές φθαρμένες ασφάλειες.

Air Filter
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Βρεγμένο φίλτρο αέρα

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την εισαγωγή αέρα, να ξέρετε ότι ο κινητήρας θα κάνει διακοπές εν ώρα λειτουργίας. Ειδικά σε βροχερό καιρό, υπάρχει πιθανότητα να το φίλτρο αέρα να έχει απορροφήσει υγρασία. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτει απότομα η απόδοση του κινητήρα και να ανάβει το check engine. Η λύση εντοπίζεται στο στέγνωμα ή την αντικατάσταση του φίλτρου αέρα.

Spark plugs

5. Ελαττωματικά μπουζοκαλώδια

Τέλος, προβλήματα δυσλειτουργίας μπορεί να προκληθούν και από τα καλώδια υψηλής τάσης των μπουζί. Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και αυτά μπορούν να φθαρούν, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση. Το τελευταίο δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες από τον ιδιοκτήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ