Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με πολλά χιλιόμετρα – Γιατί δεν είναι απαραίτητα κακό;

Girismena xiliometra 1

Αρκετοί θεωρούν ότι η αγορά ενός μεταχειρισμένου με πολλά χιλιόμετρα θα οδηγήσει σίγουρα σε περιπέτειες. Αληθεύει κάτι τέτοιο;

Το γύρισμα των χιλιομέτρων ενός μεταχειρισμένου αυτοκίνητου αποτελεί απάτη και όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κάτι που συμβαίνει και στη χώρα μας. Και σίγουρα, εάν ένας αγοραστής μεταχειρισμένου αντιληφθεί ότι του έχουν πει ψέμματα για τα συνολικά χιλιόμετρα, τότε σίγουρα θα απογοητευτεί. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι και το πιο τραγικό που μπορεί να σας συμβεί.

Girismena xiliometra 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, η πιο κακή επιλογή που έχετε να κάνετε είναι να προτιμήσετε ένα μοντέλο που έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρεία ενοικιάσεων ή ακόμα και που έχει εκτελέσει χρέη ταξί. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να είναι αρκετά «κουρασμένο» και να έχει γυρισμένο τον ολικό χιλιομετρητή του πίνακα οργάνων.

Για να αποφύγετε μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει κατά την διάρκεια των ελέγχων που θα πραγματοποιήσετε να μάθετε και την πραγματική κατάσταση του κινητήρα. Με την βοήθεια μιας διάγνωσης μέσω της θύρας OBD που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα συνεργεία, μπορείτε πολύ εύκολα να μάθετε την γενική κατάσταση του κινητήρα και τις ώρες λειτουργίας του. Ο αριθμός που προκύπτει θα είναι ίσος με τις ώρες λειτουργίες του κινητήρα. Εάν διαιρέσετε τα πειραγμένα χιλιόμετρα με τις ώρες λειτουργίας του κινητήρα, τότε θα μάθετε με ακρίβεια τη μέση ταχύτητα που έχει κινηθεί το αυτοκίνητο σε όλη του τη ζωή.

Girismena xiliometra 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν υποθέσουμε ότι τα αποτελέσματα των εν λόγω υπολογισμών δείχνουν ότι το αυτοκίνητο ταξίδεψε με μέση ταχύτητα σε όλη του την ζωή, όπως αυτή ενός συνταξιούχου που περπατά, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι λέει ξεδιάντροπα ψέμματα και δεν έχει 100.000 χλμ., αλλά 500.000 χλμ.

Όταν όμως η μέση ταχύτητα που προκύπτει από τους υπολογισμούς είναι γύρω από τα 25 χλμ./ώρα ή και ελαφρώς μεγαλύτερη, τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε. Ειδικά όταν το αυτοκίνητο που έχετε επιλέξει είναι πρώτο ή δεύτερο χέρι.

Girismena xiliometra 4

Επιπλέον, εάν η γενική μηχανολογική κατάσταση του αυτοκίνητου είναι καλή και ανακαλύψετε ότι χιλιόμετρα που κουβαλάει στην «πλάτη» του είναι πολλά παραπάνω, τότε το μειονέκτημα μετατρέπεται σε ισχυρό επιχείρημα για να διαπραγματευτείτε μία γερή μείωση στην τιμή του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ