Αυτό είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για να ξεχάσεις την οδική βοήθεια

Odiki voithia 1

Η οδική βοήθεια είναι μία απαραίτητη υπηρεσία, καθώς κανείς δεν ξέρει πότε και που θα την χρειαστεί. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις βλαβών που με τα κατάλληλα “εργαλεία” θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε άμεσα την διαδρομή μας.

Κάθε μέρα αρκετοί οδηγοί καλούν την οδική βοήθεια για να τους βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις. Άλλες φορές σοβαρές και άλλες λιγότερο. Ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους που οι οδηγοί καλούν την οδική βοήθεια είναι η “νεκρή” μπαταρία.

Odiki Voithia 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε όλους μας έχει συμβεί να προσπαθήσουμε να θέσουμε σε λειτουργία τον κινητήρα του αυτοκίνητου μας και αυτός να μην ανταποκρίνεται λόγω της “πεσμένης” μπαταρίας. Η λύση εκείνη την ώρα δεν είναι να αλλάξουμε την μπαταρία, αλλά να την βοηθήσουμε να ζωντανέψει και να επιμεληθούμε αμέσως μετά της αντικατάστασής της.

Εκείνη την στιγμή, οι λύσεις που έχουμε, πέρα από το να καλέσουμε την οδική βοήθεια, είναι να σταματήσουμε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και να του ζητήσουμε “ρεύμα” (αρκεί να έχει ένας από τους δύο κροκοδειλάκια) ή να έχουμε προνοήσει με την αγορά ενός εκκινητή μπαταρίας (Jump starter).

Ο εκκινητής μπαταρίας είναι ένα μεγάλο powerbank που το έχουμε πάντα φορτισμένο στο αυτοκίνητό μας και στη δύσκολη στιγμή θα βοηθήσει την μπαταρία να εκκινήσει τον κινητήρα και να μην περιμένουμε την οδική βοήθεια, οπου και αν βρισκόμαστε.

Battery starter
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι εκκινητές μπαταρίας που κυκλοφορούν στην αγορά χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τον τύπο και τα κυβικά του οχήματος, και για να γίνουν πιο χρηστικοί παρέχουν θύρες USB για φόρτιση συσκευών (είπαμε powerbank), έναν ενσωματωμένο φακό LED και φυσικά όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνει η σύνδεση με την μπαταρία του αυτοκινήτου μας.

Σε περίπτωση αγοράς ενός τέτοιου αξεσουάρ, να υπολογίζεται για ένα συμβατικό επιβατικό αυτοκίνητο τιμή λίγο πάνω από τα 60 ευρώ, ενώ δεν θα πρέπει να αμελήσετε να εφοδιαστείτε και με μία θήκη προστασίας. Επιπλέον, καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι εκκινητές μπαταρίας έχουν και αυτοί κάποια όρια, ορισμένες δικλείδες ασφαλείας, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου. Οπότε, καλό είναι να μην τον αφήσετε καλοκαίρι στο αυτοκίνητο.

Odiki voithia 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ