Πότε απαγορεύεται η μουσική στο αυτοκίνητο -Ποιο είναι το πρόστιμο

Οδηγός μουσική

Μολονότι η μουσική είναι συνυφασμένη με την οδήγηση, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει πρόστιμο για εκείνους που θα το παρακάνουν χρησιμοποιώντας ακουστικά ακόμα και στην περίπτωση που αυτά είναι ασύρματα.

Εντούτοις αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τον κανονισμό. Η απόσπαση προσοχής που προκαλείται στον οδηγό και η απομόνωση από το φυσικό περιβάλλον είναι σαφώς μια πολύ επικίνδυνη ενέργεια, που συνεπάγεται φυσικά και υψηλό πρόστιμο, το οποίο και πολύ καλά κατά την γνώμη συνεχώς αυξάνεται.

Headphones b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξυπακούεται πως εκείνοι πως μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο κρατώντας το με το ένα χέρι, είναι εν δυνάμει…. «εγκληματίες». Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό, είναι κάτι ανεπίτρεπτο. Πόσες και πόσες φορές θα σας έχει συμβεί ο μπροστινός σας να είναι αφηρημένος, να ολιγωρεί να ξεκινήσει ή να κάνει ζιγκ ζαγκ στον δρόμο. Στοιχηματίστε με τον εαυτό σας, τις περισσότερες φορές είναι κάποιος που ασχολείται με την κινητή του συσκευή.

Παρόλο που ορισμένες τεχνολογίες μέσω Apple CarPlay ή Android Auto επιτρέπουν την ομιλία, κάποιες φορές αυτό δεν επιτρέπεται. Ακόμα και τα ασύρματα ακουστικά (Bluetooth) δεν θεωρούνται νόμιμα για χρήση. Εννοείται πως ο ίδιος νόμος αφορά τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, αλλά και τα ποδήλατα.

Headphones c

Φανταστείτε μονάχα ότι θέτουμε σε κίνδυνο όχι μόνο εμάς αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς. Ευτυχώς τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον συστήματα, με τα οποία συνδέονται οι κινητές συσκευές χωρίς πρόβλημα, ενεργοποιώντας την ανοιχτή ακρόαση. Για να απαντάμε στις κλήσεις, αλλά και για την αναπαραγωγή μουσικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ