Ανεβαίνεις πεζοδρόμια; Αυτές τις ζημιές προκαλείς στο αυτοκίνητο

paranomi stathmeusi

Εκτός από παράνομο, είναι και εξαιρετικά ζημιογόνο για το αυτοκίνητο, ανεβάζοντας παράλληλα και το κόστος συντήρησής του.

Η εύρεση θέσης στάθμευσης, ειδικά τώρα που τελειώσαν οι καλοκαιρινές άδειες και γέμισαν ξανά οι πόλεις, αποτελεί για μεγάλη μερίδα οδηγών έναν καθημερινό Γολγοθά. Εάν δεν βρεθεί σχετικά γρήγορα μια σωστή και ασφαλή θέση για το αυτοκίνητο μας, είναι δεδομένο ότι θα αρχίσουμε να ρίχνουμε τα στάνταρ μας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε ορισμένες φορές και σε παρανομίες.

Car absorbers 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από αυτές είναι και το παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια. Εκτός από παρανομία που τιμωρείται με πρόστιμο που κυμαίνεται από τα 40 έως τα 150 ευρώ, δημιουργείται και ένα ακόμα πρόβλημα που οι περισσότεροι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται. Και αυτό είναι η καταπόνηση των αμορτισέρ.

Τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων είναι αναλώσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου και την χρήση, θα χρειαστούν κάποια στιγμή αντικατάσταση. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότεροι δρόμοι της χώρας δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ο στόλος αυτοκινήτων δεν είναι νέος και κυκλοφορεί με ελλιπή συντήρηση, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ακόμα πιο έντονο.

Car absorbers 2

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούμε αλλαγή στα αμορτισέρ έγκαιρα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η οδήγηση του αυτοκίνητου μας γίνει επικίνδυνη. Για να καταλάβουμε όμως το πότε πρέπει να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση των αμορτισέρ και πως να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις αιτίες που προκαλούν τη φθορά, καθώς και τις «αδυναμίες» τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν κάμποσοι λόγοι που επιταχύνουν την φθορά των αμορτισέρ:

  • Λανθασμένη τοποθέτηση των αμορτισέρ. Εάν τα αμορτισέρ δεν τοποθετηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν σωστά το ρόλο τους και θα φθαρούν γρήγορα.
  • Επιλογή αμορτισέρ κακής ποιότητας. Δεν συνιστάται να αγοράζετε φθηνά και ιμιτασιόν ανταλλακτικά, καθώς δεν τηρούν τις προδιαγραφές και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.
  • Εκτός δρόμου οδήγηση. Εάν ένα αυτοκίνητο κινείται συνεχώς εκτός δρόμου, αυτό θα προκαλέσει γρήγορα τη φθορά των αμορτισέρ και όχι μόνο.
  • Πεζοδρόμια. Το ανέβασμα του αυτοκινήτου σε πεζοδρόμιο καταπονεί τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, το πλαίσιο και αμάξωμα, για ευνόητους λόγους.
Car absorbers 3

Πως όμως μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των αμορτισέρ;

  • Οδηγήστε το αυτοκίνητο προσεκτικά και όχι επιθετικά.
  • Προσπαθήστε να σταθμεύεται σε σωστές και νόμιμες θέσεις.
  • Να πραγματοποιείτε τακτικούς ελέγχους.
  • Κατά την αντικατάσταση των αμορτισέρ, αγοράστε τα ενδεδειγμένα που προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ