Αυτή είναι η «κρυφή» λειτουργία του διακόπτη των φλας -Πότε πρέπει να τη χρησιμοποιήσω

Flash signal

Ο διακόπτης των φλας του αυτοκινήτου μας διαθέτει μία κρυφή λειτουργία που στόχο έχει αν προστατεύσει την περιουσία μας σε ένα σημείο χαμηλού ή μηδενικού φωτισμού.

Όσο καλά και εάν παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και όσο ιδανική και εάν είναι η θέση στάθμευσης, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα υπάρχει η σκέψη ότι ίσως συμβεί κάτι σε αυτό.

Για αυτό τον λόγο, ορισμένοι κατασκευαστές, κυρίως Ευρωπαίοι, προσφέρουν μία επιπλέον λειτουργία στα φώτα τα αυτοκινήτων τους, για να το κάνουν ορατό ακόμα και παρκαρισμένο.

φλας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη λειτουργία ονομάζεται «φώτα στάθμευσης» και ουσιαστικά ανάβει την μικρή σκάλα των φώτων μόνο από την μία πλευρά. Τα φώτα στάθμευσης θα τεθούν σε λειτουργία μόνο εάν ο διακόπτης της ανάφλεξης είναι στην θέση OFF. Μόλις σβήσουμε τον κινητήρα, μετακινούμε τον διακόπτη των φλας επάνω ή κάτω, ανάλογα με την πλευρά των φώτων που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε.

Όταν το φως στάθμευσης είναι αναμμένο, παραμένει αναμμένο το μπροστινό πλευρικό φως μικρής σκάλας και το πίσω φως στην αντίστοιχη πλευρά του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που θέλουμε να θέσουμε σε λειτουργία τα φώτα στάθμευσης και στις δύο πλευρές, με κλειστή την ανάφλεξη, επιλέγουμε την λειτουργία της μικρής σκάλας φώτων.

Parking lights

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα μοντέλα θα πρέπει ίσως να τραβήξετε περιστροφικό διακόπτη των φώτων, ενώ σε μερικά σύγχρονα αυτοκίνητα τα φώτα στάθμευσης ενεργοποιούνται μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα φώτα στάθμευσης δεν προορίζονται για πολύωρη ή ολονύχτια χρήση. Εάν το αυτοκίνητο ανιχνεύσει ότι η μπαταρία των 12 volt έχει χαμηλή φόρτιση, τα φώτα στάθμευσης θα σταματήσουν να λειτουργούν για να μπορέσει μετά το ηλεκτρικό σύστημα να εκκινήσει τον κινητήρα. Ουσιαστικά, το μέγιστο χρονικό περιθώριο που μπορεί να λειτουργήσουν τα φώτα στάθμευσης είναι δύο ώρες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ