5 τρόποι για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

klopi autokinitou

Αυτές είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τυχόν κλοπή του αυτοκινήτου σας.

Τα προβλήματα με την παραγωγή νέων αυτοκινήτων και η έλλειψη ανταλλακτικών που πλήττουν την βιομηχανία, οδήγησαν σε αύξηση των κλοπών τόσο των αυτοκινήτων όσο και ανταλλακτικών τους .

Οι κλέφτες έχουν γίνει πιο τολμηροί και πιο ευρηματικοί τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Και με τους πέντε παρακάτω τρόπους του άρθρου μας θα καταφέρετε να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από κλοπή ή και “ζημιές”, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Ασφάλεια κλοπής

Klopi aytokinitoy 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ασφάλιση του αυτοκίνητου μας είναι υποχρεωτική, όχι μόνο σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, αλλά και σε περίπτωση κλοπής. Δυστυχώς, εάν το αυτοκίνητο κλαπεί, ο ιδιοκτήτης του θα λάβει την αξία που εκτιμά ο ασφαλιστής και με αυτό το ποσό δεν θα μπορεί να αγοράσει το ίδιο αυτοκίνητο καινούριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η αποζημίωση είναι καλύτερη από το μην πάρεις τίποτα.

Σύγχρονο σύστημα συναγερμού

Car alarm

Υπάρχουν ήδη πολλά σύγχρονα μέσα προστασίας στην αγορά και οι ίδιοι οι κατασκευαστές τοποθετούν τέτοια στα αυτοκίνητά τους από το εργοστάσιο. Στη δεκαετία του '90, ο συναγερμός ήταν μια συσκευή που η λειτουργία της ήταν να εκπέμπει ένα δυνατό ηχητικό σήμα. Τώρα, διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων και λειτουργιών που συνεργάζονται το smartphone σας. Υπάρχει επίσης και λειτουργία παρακολούθησης με GPS που χρησιμοποιεί κάρτα SIM. Είναι πιο ακριβό αυτό το σύστημα, αλλά αξίζει τον κόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπουλόνια ασφαλείας

Wheel nuts

Η κλοπή τροχών γίνεται όλο και πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Η μόνη λύση για να αποφευχθεί αυτό, είναι η χρήση μπουλονιών ασφαλείας (ένα σε κάθε τροχό). Με το που το δουν οι κλέφτες θα φύγουν για να μην χάσουν χρόνο, και άρα δεν θα σας κλέψουν τους τροχούς.

Αντικλεπτικό μπαστούνι

Antikleptiko mpastouni
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας παλιός και αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από κλοπή είναι η χρήση ενός αντικλεπτικού μπαστουνιού. Αρκετοί οδηγοί έχουν ξεχάσει ήδη την ύπαρξή τους λόγω αισθητικής, αλλά και της αμφισβητούμενης αξιοπιστίας τους. Παρόλα αυτά, το αντικλεπτικό μπαστούνι είναι μια αρκετά καλή λύση, καθώς η ύπαρξη του λειτουργεί αποτρεπτικά, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα στον κλέφτη του αυτοκινήτου μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη αντικλεπτικού μπαστουνιού μειώνει τον κίνδυνο κλοπής κατά 35%.

Κρυφό τηλέφωνο

Ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος που δεν αποσκοπεί στην προστασία από κλοπή, αλλά στην εύρεση του αυτοκινήτου . Μπορείτε να κρύψετε ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο με κουμπιά κάτω από το κάθισμα ή όπου εσείς νομίζετε, με την προϋπόθεση να έχει κάρτα SIM στο όνομα του ιδιοκτήτη. Εάν το αυτοκίνητο κλαπεί, μπορείτε να το αναφέρετε στην αστυνομία και ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας θα σας δώσει τη θέση του τηλεφώνου. Προσοχή, μην ξεχνάτε να φορτίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη συσκευή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ