Το Volkswagen ID. Aero θα είναι ο διάδοχος του Arteon το 2023

Volkswagen ID. Aero

Η εξαετής διαδρομή του Volkswagen Arteon θα φτάσει στο τέλος της το 2023, με την αντικατάστασή του από το ID. Aero - τη «ναυαρχίδα» της ηλεκτρικής οικογένειας ID της γερμανικής εταιρείας.

Το Arteon είχε αποκαλυφθεί το 2017 ως διάδοχος του CC αλλά η εμπορική του πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη - ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ, όπου επικεντρώθηκαν οι βασικές προσδοκίες της VW. Παρόλα αυτά, η εταιρεία του Wolfsburg εκτιμά ότι οι μεγάλες sedan μπερλίνες αντιπροσωπεύουν μεγάλο μερίδιο των πωλήσεων, κι έτσι αποφάσισε να αντικαταστήσει το Arteon με έναν αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο, το ID. Aero.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής επισήμως έχουμε δει το ID. Aero σε μορφή πρωτοτύπου: με μπαταρία μεγέθους 77 kWh προσφέρει 650 χιλιόμετρα αυτονομίας. Όμως, κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν αποκαλύψει εν μέρει και την έκδοση παραγωγής του, που έχει εμφανιστεί να δοκιμάζεται και να εξελίσσεται στους δρόμους της Γερμανίας.

Η παρουσίαση του ID. Aero παραγωγής είναι προγραμματισμένη για το 2023. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις των αντιτύπων του στις αγορές της Ευρώπης και στην Κίνα. Θα ακολουθήσει, περί το μέσον του 2024, η Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα αντίτυπα του ID. Aero που δεν προορίζονται για την κινεζική αγορά θα παράγονται στην Ευρώπη. Η τιμή της «ναυαρχίδας» της ηλεκτρικής οικογένειας ID της Volkswagen αναμένεται να ξεκινά τουλάχιστον από τα 50.000 ευρώ, προσφέροντας περισσότερο χώρο και αυτονομία από το αντίστοιχης τιμής Tesla Model 3.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ