Σαλόνι Μονάχου: 3 νέα μοντέλα που θα δούμε στη γερμανική έκθεση αυτοκινήτου

Mercedes-Benz CLA 2023 1

Δύο πρωτότυπα και ένα ηλεκτρικό παραγωγής είναι τα τρία πιο επαναστατικά αυτοκίνητα στην έκθεση της βαυαρικής μητρόπολης, που θα διεξαχθεί στις 5-10 Σεπτεμβρίου 2023.

Η έκθεση IAA Mobility 2023 -μια τεχνολογική φιέστα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που «μετακόμισε» πέρσι από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο- επιφυλάσσει αρκετές πρεμιέρες, όμως τρεις από αυτές θα φέρουν το μέλλον πιο κοντά.

Πρόκειται για δύο πρωτώτυπα, της Mercedes και της Opel, καθώς και για το Volkswagen ID.7 GTX παραγωγής. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για αυτά, κάτι που θα αλλάξει σε περίπου έναν μήνα, αλλά ας δούμε ό,τι ξέρουμε για καθένα από αυτά:

Opel Experimental
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο το οποίο θα αποτελέσει την επιρροή των μελλοντικών μοντέλων παραγωγής της Opel. Το Experimental «θα δείξει προς τα πού οδεύει η εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια και θα επηρεάσει τις επόμενες γενιές όλων των μοντέλων μας» όπως είπε ο Florian Huettl, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Russelsheim.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με αυτό, γνωρίζουμε ότι το πρωτότυπο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο λογότυπο της Opel, και μαζί θα αποκαλύψει τη σπουδή της εταιρείας για την αεροδυναμική και τον εσωτερικό σχεδιασμό του μέλλοντος (δείτε εδώ τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου της Opel).

Μercedes concept
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία της Στουτγάρδης, θα αποκαλύψει το όραμά της για το πιο συμπαγές της αυτοκίνητο (entry segment) της γκάμας της Mercedes-Benz. Φυσικά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη την ονομασία του - ούτε του πρωτοτύπου, ούτε του επακόλουθου συμπαγούς αυτοκινήτου παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορούμε μόνο να δούμε ότι η σιλουέτα του παραπέμπει σε sedan σχήμα, που θυμίζει τη Mercedes CLA. Από το πρωτότυπο αυτό θα προκύψει το πιο συμπαγές και προσιτό χαμηλό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας, το οποίο θα κυμαίνεται στις διαστάσεις του πιο συμπαγούς της ηλεκτρικού SUV, της EQA. Εξάλλου, στο Μόναχο θα παρουσιαστούν οι ανανεωμένες εκδόσεις τόσο της EQA, όσο και της EQB.

Volkswagen ID.7 GTX
Πρόκειται για την έκδοση επιδόσεων της ηλεκτρικής λιμουζίνας ID.7 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο, του μεγαλύτερου σε μέγεθος μέλους της ηλεκτρικής οικογένειας ID της Volkswagen. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το ID.7 GTX θα αποκτήσει και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα -που θα το κάνει φυσικά τετρακίνητο- προδίδοντάς του περισσότερη ισχύ και εκρηκτικές επιδόσεις που θα συνδυάζονται με αντίστοιχες σπορ αισθητικές παρεμβάσεις.

Πέραν των τριών παραπάνω καινοτόμων οχημάτων, στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης του Μονάχου θα διεξαχθεί κι έναν forum στο οποίο θα αποκαλυφθούν καίρια στοιχεία για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, και για το ρόλο που θα έχουν σε αυτό η ηλεκτροκίνηση και οι εναλλακτικές μορφές βιώσιμων καυσίμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ