Θεαματική πτώση τιμών υπόσχεται η Tesla

Tesla Model 3

Ο Elon Musk προανήγγειλε τη σημαντική πτώση της τιμής των μοντέλων της Tesla, η οποία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και το 30%.

Έναν ακόμα καλά κρυμμένο άσσο από το μανίκι του ετοιμάζεται να βγάλει ο Elon Musk, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

O ιθύνον νους της καλιφορνέζικης φίρμας προανήγγειλε τη σημαντική πτώση στις τιμές των μοντέλων της Tesla, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 30%.

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος πίσω από τη γενναιόδωρη τιμολογιακή πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η Tesla στο μέλλον είναι ο σημαντικός περιορισμός στο κόστος παραγωγής των μπαταριών, ο οποίος με τη σειρά του οφείλεται στην επίτευξη μια νέας μεθοδολογίας εξόρυξης των πρώτων υλών των μπαταριών.

Ειδικότερα, η Tesla έχει πατεντάρει ήδη μια διαδικασία η οποία προβλέπει τη χρήση άλατος στη διαδικασία της επεξεργασίας των μεταλλευμάτων, η οποία θα καθιστά πιο γρήγορο και αποδοτικό τον διαχωρισμό του λιθίου.

Το μετάλλευμα τοποθετείται σε φυγοκεντρικό μύλο, όπου αλέθεται για περίπου 3 ώρες με ταχύτητα περιστροφής 500 σ.α.λ. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, το μετάλλευμα υποβάλλεται σε έκπλυση με νερό και ακολουθεί η θέρμανσή του στους 90 βαθμούς κελσίου για περίπου 2 λεπτά.

Tesla Model 3

Η διαδικασία αυτή είναι κατά 30% αποδοτικότερη σε σχέση με εκείνη που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, ενώ με δεδομένο ότι το κόστος παραγωγής του λιθίου είναι εκείνο που καθορίζει επί της ουσίας και εκείνο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας που θα φέρει τη σημαντική πτώση των τιμών στα μοντέλα της Tesla.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και εφόσον, λοιπόν, οι υποσχέσεις-δηλώσεις του Elon Musk «κρύβουν» μια δόση αλήθειας και δεν αποτελούν ένα ακόμα… πυροτέχνημα, τότε είναι πολύ πιθανόν η Tesla να ανακτήσει το χαμένο προβάδισμα και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της δημιουργίας μιας ηλεκτροκίνητης πρότασης, η τιμή της οποίας δεν θα απέχει σημαντικά από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ