Τι βλάβες βγάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα;

tesla model s

Τελικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα σε βάθος χρόνου; Τι ζημιές βγάζουν; Πάμε να δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα EV μοντέλου με 1,5 εκατ. χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν να μπαίνουν σταδιακά στη ζωή μας, με τα πρώτα δεδομένα να δείχνουν πως στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσουν τη νέα πραγματικότητα στον πλανήτη. Φυσικά, η μετάβαση δεν είναι εύκολη, όχι μόνο λόγω υποδομών αλλά και λόγω των επιφυλάξεων που ενδεχομένως να έχουμε πολλοί από εμάς. Για παράδειγμα, πόσοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ως προς την αξιοπιστία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και κατά πόσο μπορούν να αποδειχθούν ανθεκτικά στο χρόνο;

Γερμανός ιδιοκτήτης Tesla Model S, πιστός στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει πετύχει το απίστευτο ρεκόρ των 1,5 εκατ. χιλιομέτρων μέσα σε 7 χρόνια και εξηγεί τι χρειάστηκε να αλλάξει προκειμένου το αυτοκινήτου του να είναι λειτουργικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla model s

Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, το αμερικάνικο μοντέλο χρειάστηκε να αλλάξει 3 φορές μπαταρία, με την πρώτη εξ αυτών να τοποθετείται στα 290.000 χιλιόμετρα εντός της εγγύησης. Ωστόσο η μπαταρία που τοποθετήθηκε μέχρι να διαγνωσθεί το πρόβλημα και να αντικατασταθεί με νέα, ήταν μια δανεική της Tesla, με την οποία το αυτοκίνητο διένυσε 150.000 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα και μέχρι και τα 1.500.000 χιλιόμετρα το Model S έκανε χρήση της νέας μπαταρίας.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του Tesla Model S έχει αντικαταστήσει και το ηλεκτρικό μοτέρ 3 φορές μέχρι τα 680.000 χιλιόμετρα (ήταν πρόβλημα στα πρώτα Model S) και πλέον για τα υπόλοιπα και μέχρι και τα 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα χρησιμοποιείται το 4ο μοτέρ, Φυσικά, υπήρχαν και αρκετές επιδιορθώσεις σε μέρη όπως οι αναρτήσεις και άλλα, που απαιτούνται λόγω των χιλιομέτρων χρήσεως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, να σημειώσουμε, πριν αναρωτηθείτε για αυτό το ρεκόρ χιλιομέτρων, πως το εν λόγω Tesla Model S χρησιμοποιείται σαν ταξί στη Γερμανία. Τι λέτε λοιπόν; Κερδισμένος ο οδηγός Tesla Model S ή ο Έλληνας οδηγός ταξί από τη Θεσσαλονίκη που έχει σημειώσει που ξεπέρασε με Mercedes diesel τα 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα; 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσηςΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ