«Σάλος» με τα νέα videogames της Tesla: Οδηγοί παίζουν εν κινήσει

Tesla Model S videogames

Η Tesla προσέθεσε τα videogames στις νέες της επιλέξιμες over-the-air ψηφιακές αναβαθμίσεις των αυτοκίνητων της, και φαίνεται ότι έχει επιτρέψει τη χρήση τους ακόμα και εν κινήσει.

Επειδή καμία δήλωση του Elon Musk δεν έρχεται τυχαία, πριν από λίγο καιρό ο ισχυρός άνδρας της Tesla εξέφρασε την επιθυμία να παίζει το videogame «The Witcher» στην οθόνη ενός αυτοκινήτου της αμερικανικής εταιρείας. Όμως, αυτό που δεν περίμενε κανείς είναι να επιτρέπει τη χρήση του παιχνιδιού ακόμα και κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mercedes-Benz, λίγους μήνες νωρίτερα, είχε προσθέσει και εκείνη τα videogames στις over-the-air ανανεώσεις στης hyperscreen κονσόλας της S-Class. Όμως, η γερμανική εταιρεία περιορίζει τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μόνο στη δεξιά άκρη της κονσόλας, στην οθόνη του συνοδηγού.

Αντίθετα, όπως έγραψαν οι «New York Times», η Tesla επιτρέπει τη χρήση του videogame ακόμα και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Η εφημερίδα μάλιστα, φιλοξενεί και τις δηλώσεις του κ. Patton, ιδιοκτήτη ενός Tesla Model 3 στο Όρεγκον, που διαπίστωσε ότι το παιχνίδι που «κατέβασε» δεν διακόπηκε όταν έβαλε το αυτοκίνητό του σε κίνηση. «Σκέφτηκα αρχικά ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, πως κάτι πήγαινε στραβά. Έχω μείνει άφωνος».

Προφανώς αυτή η νέα ιδιότητα που προσφέρουν οι οθόνες των Tesla αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αμερικανική αρχή οδικής ασφάλειας (NHTSA), που εξετάζει λεπτομερώς όλες τις over-the-air αναβαθμίσεις - τη νέα, άκρως «προσοδοφόρα», μόδα της αυτοκίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν όλα τα -ευρωπαϊκά, τουλάχιστον- αυτοκίνητα απενεργοποιούν πολλές λειτουργίες της οθόνης, όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται: δεν επιτρέπουν να γίνει εν κινήσει η διαδικασία σύνδεσης του smartphone, ή σβήνουν την κάμερα οπισθοπορείας με ταχύτητα άνω των 8 km/h. Και δεν υπήρχε τόσα χρόνια τίποτα πιο εύκολο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το να βάλουν τηλεόραση ή browser σερφαρίσματος στις κεντρικές τους οθόνες.

Όμως, η απόσπαση της προσοχής -ειδικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου- αναδεικνύεται πλέον ως η κύρια αιτία θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, παγκοσμίως. Δεδομένου ότι η Tesla δεν έχει δεύτερη οθόνη για το συνοδηγό, όπως η S-Class, ίσως να προορίζει την χρήση του παιχνιδιού στην κεντρική οθόνη μόνο για τον τελευταίο. Όμως, πόσοι οδηγοί θα επιδεικνύουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση, ειδικά σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ