Πρόστιμο μαμούθ στην Tesla για ρατσισμό

Tesla Factory

Η Tesla διατάχθηκε να πληρώσει πάνω από 130 εκ. δολάρια πρόστιμο σε έγχρωμο πρώην εργαζόμενό της για ρατσιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή απένειμε στην Tesla διαταγή να καταβάλει αποζημίωση άνω των 130 εκ. δολαρίων σε έναν έγχρωμο πρώην υπάλληλό της, μετά από την διαπίστωση ύπαρξης φυλετικά εχθρικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η Tesla απέτυχε να λάβει εύλογα μέτρα για να αποτρέψει την φυλετική παρενόχληση στον Owen Diaz, συμβασιούχου που εργαζόταν ως χειριστής ανελκυστήρων στο εργοστάσιο του Fremont το 2015 και το 2016, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε μήνυμα της Tesla προς τους υπαλλήλους της μέσω του ενδοεταιρικού ιστότοπου της, ανέφερε ότι η δίκη αφορούσε φυλετικές βρισιές που ακούστηκαν στους χώρους του εργοστασίου, καθώς και στα ρατσιστικά γκράφιτι που υπήρχαν στα μπάνια. Ο κ. Diaz είχε παραπονεθεί τρεις φορές για παρενόχληση, με την Tesla να παρεμβαίνει με λήψη μέτρων από το τμήμα στελέχωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Range

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή απένειμε στον κ. Diaz 6,9 εκ. δολάρια ως αποζημίωση και 130 εκ. δολάρια ως ποινική αποζημίωση.

Σε δηλώσεις της η Tesla αναφέρει, “Παρά το γεγονός ότι αυτά τα γεγονότα δεν δικαιολογούν την ετυμηγορία που έλαβε η κριτική επιτροπή στο Σαν Φρανσίσκο, αναγνωρίζουμε ότι το 2015 και το 2016 δεν ήμασταν τέλειοι”.

Τέλος, η Tesla ανέφερε σε ανάρτηση στο blog της ότι από τότε που εργαζόταν ο κ. Diaz στο Fremont έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ομάδας αφιερωμένης στη διερεύνηση καταγγελιών των εργαζομένων και την διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ