Προ των πυλών το ηλεκτρικό SUV της Smart - Όσα αξίζει να γνωρίζετε

smart concept 1 SUV 1

Η smart ετοιμάζεται να περάσει στη νέα της εποχή με το πρώτο της συμπαγές ηλεκτρικό SUV, και οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξής του στην Κίνα αποδεικνύουν ότι δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου από το πρωτότυπο Concept #1.

Παρά το καμουφλάζ και τις προσθήκες στο αμάξωμά του, το μικρό SUV της smart δείχνει ότι θα διατηρήσει το σχεδιασμό και της σιλουέτα του πρώτου του πρωτοτύπου Concept #1 που παρουσίασε στην έκθεση του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο - κάτι που σπανίζει μεταξύ των πρώτων εκθεσιακών σχεδίων ενός νέου μοντέλου και του τελικού αυτοκινήτου παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο smart SUV θα είναι το πρώτο κοινό δημιούργημα της Daimler με την Geely, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους για την αναβίωση της smart.

Η κινεζική εταιρεία έχει αναλάβει την εξέλιξή του, και οι πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές του στην ασιατική χώρα δείχνουν ότι θα έχει πολύ μικρούς εμπρός και πίσω προβόλους, καθώς και τα ίδιου σχήματος LED φωτιστικά σώματα στις δύο άκρες του - που θα ενώνονται με μια ενιαία φωτεινή μπάρα στην ουρά.

Διακρίνονται, επίσης, τα τριγωνικά πίσω παράθυρα και η απότομη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος της. Οι περισσότερες άλλες λεπτομέρειες, όπως οι πιθανοί αεραγωγοί στα φτερά, είναι καλυμμένες.

Όσο για τις διαστάσεις του, φαίνεται πως δεν θα διαφέρουν από εκείνες του Concept #1. Με μήκος 4,29 μέτρα θα είναι λίγο μικρότερο από τη Mercedes-Benz EQA, αλλά αντίθετα θα είναι πλατύτερο και ψηλότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες αν το νέο smart SUV θα χρησιμοποιεί για την κίνησή του ηλεκτρικά μέρη της Daimler ή της Geely. Όμως, το βέβαιο είναι ότι θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην κινεζική και στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ